Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Parteneriatul România - Republica Coreea, aniversat la Radio România

Publicat: miercuri, 19 Septembrie 2018 , ora 9.09
În această seară, de la ora 21.05, în premieră la Radio România Actualități, într-un duplex București - Seul, Ruxandra Săraru și Maria Țoghină, îi au ca invitați pe KIM Eun-Joong, ambasadorul Coreei de Sud în România și pe Mihai Ciompec, ambasadorul României în Republica Coreea, în cadrul emisiunii Oameni care mișcă România.

La aniversarea a 10 ani de parteneriat strategic între România și Republica Coreea, ambasadorii celor două țări, fac bilanțul realizărilor acestui prim deceniu de colaborare, în plan economic, cultural și turistic, dar discută și despre perspectivele colaborării româno-coreene.

Cu ocazia prezenței sale la Radio România, ambasadorul Kim Eun-Joong a avut o întrevedere cu Georgică Severin, Președinte Director General al Radioului Public, trecând în revistă stadiul relațiilor pe care posturile Radio România le au cu KBS, postul public sud-coreean.

Parteneriatul dintre România și Republica Coreea se fundamentează pe Declarația Comună privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Coreea, semnată de președinții celor două țări, la Seoul, la 8 septembrie 2008, urmată de Planul Comun de Acțiune pentru implementarea Parteneriatului Strategic între România și Republica Coreea, semnat la 6 iulie 2010 de către miniștrii afacerilor externe ai celor două țări.

Republica Coreea a fost primul stat din Asia cu care România a stabilit relații de parteneriat. Totodată, România este prima țară din UE care a stabilit relații la acest nivel cu Republica Coreea.