Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Media 2020 - o punte de legătură între Europa și zona Asia-Pacific

Publicat: joi, 12 Iulie 2018 , ora 9.45

Ce ne așteaptă din punctul de vedere al evoluției digitale, pe măsură ce ne apropiem de anul 2020? Media digitala se dezvoltă așa cum s-a estimat până în momentul de față? Ce strategii s-au dovedit a fi de succes și care au eșuat? Acestea sunt temele celei de-a patra ediții a conferinței Media 2020, organizată de Radio România și Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU) la Astana, capitala Kazahstanului. Ediția din acest an este găzduită de Kazmedia - postul public de radio și televiziune din republica aflată în centrul Asiei.

Astăzi, în deschiderea conferinței, Georgică Severin, Președinte Director General al Radio România, a menționat: „Media 2020 și-a dorit și efectiv a reușit să deschidă noi orizonturi pentru comunicarea dintre Asia și Europa în domeniul difuzorilor radio și tv… Radio România este unul dintre cele mai vechi posturi publice de radio din Europa, sărbătorind anul acesta 90 de ani de continuitate și oferind conținut profesional și imparțial ascultătorilor noștri”.

„Suntem bucuroși să avem acest parteneriat cu Radio România și, prin intermediul Radio România, cu întreaga Europa. Media 2020 este deja un brand în lumea media, radiouri și televiziuni de pe mai multe continente venind la acest eveniment pentru a își aduce contribuția, dar și pentru a beneficia de experiența colegilor”, a declarat pentru Radio România dr. Javad Mottaghi, Secretar General al ABU.

Media 2020 reprezintă o punte de legătură esențială între Europa și zona Asia-Pacific, facilitând schimbul de informații, atât de important în secolul XXI, între diferitele organisme de radio, televiziune dar și cooperarea și adaptarea unor strategii comune.

Organizat pentru prima data în anul 2015 la inițiativa Radio România, evenimentul a reprezentat o premieră absolută: ABU a organizat prima reuniune în afara spațiului geografic Asia-Pacific, oferind astfel reprezentanților celor mai importante corporații media de pe patru continente posibilitatea să participe la un dialog de anvergură dintre organizațiile mass-media din Asia și Europa.

Conferința se bucură de o largă participare din partea celor mai semnificative organisme media din Europa și Asia, în acest an posturi din peste 40 de țări fiind prezente, împreună cu reprezentanți ai Conducerii ABU și ai EBU - Uniunea Europeană de Radio și Televiziune.