Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Editura Casa Radio la Bookfest 2018: povestea cuvintelor eliberate radiofonic

Publicat: joi, 24 Mai 2018 , ora 12.12
Peste 140 de titluri vor fi prezente la standul Editurii Casa Radio, la cea de-a XIII-a ediție a Salonului internațional de carte Bookfest 2018, ce va avea loc între 30 mai și 3 iunie la București (Romexpo, Pavilionul B2). Și când rostim cuvântul "titluri" nu ne referim niciodată la cărți în accepțiunea clasică: ne gândim automat la cărți sonore, cărți cu CD, cărți cu ilustrații sau în benzi desenate, cărți-obiect care consemnează întâlnirea a cel puțin trei voci - cea a autorului, cea a interpretului (fie el chiar autorul sau actorul), cea a artistului vizual.

Odată deschis un audiobook de la Editura Casa Radio, spectacolul poate să înceapă. Cu ajutorul Editurii Casa Radio, înregistrările de arhivă aflate în fonoteca radio se activează pentru un public contemporan, la fiecare nouă ascultare. Așadar, la Bookfest vă propunem o întâlnire cu fonoteca în mișcare. Patrimoniul radiofonic vine pentru câteva zile în întâmpinarea publicului. Nu ratați această întâlnire a cuvintelor eliberate!

Făt-Frumos din lacrimă de Mihai Eminescu, Realitatea iluziei de și cu Henriette Yvonne Stahl, Este liberă floarea? de și cu Ana Blandiana, Dans cu Nina Cassian, Caragiale revizitat creativ de inimitabilul Șerban Foarță, G. Topîrceanu și George Coșbuc în interpretări istorice, rostiri unice ale poeților, povești pentru copii în lectura unui Octavian Cotescu sau Alexandrina Halic, lecturi pe întuneric, teatru radiofonic și sunete inventate în studioul de înregistrări, lecturi-manifest, cu forța unei epoci, lecturi interzise ori cenzurate: istoria culturală a unul secol întreg, istoria Radio România în 90 de ani, în paginile Editurii Casa Radio. Pe 1 noiembrie Radio România împlinește 90 de ani și ne pregătim din timp pentru acest eveniment.

Vă așteptăm în fiecare zi la standul editurii noastre la Bookfest (pavilionul B2, standul G10), iar vineri, 1 iunie, ora 12.00, pe scena Agora, am pregătit un eveniment dedicat tuturor copiilor: Basmele și ilustrațiile de altădată, copiii de astăzi: micro-atelier de storytelling pentru copii. Cu: Ioana Nicolaie și Daniel Ivașcu.

La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte! Mai multe detalii pe www.edituracasaradio.ro.