Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Orele de educație în Caravana Unirii. Un proiect Radio România Cultural dedicat Anului Centenar

Publicat: luni, 21 Mai 2018 , ora 9.47

În Anul Centenar, Radio România Cultural pornește într-o caravană de educație tetrală și muzicală în provinciile istorice ale României: Moldova, Muntenia, Dobrogea, Oltenia și Transilvania.

Proiectul pilot va avea loc în perioada 27-30 mai 2018 la Școala Gimnazială din Mircești, județul Iași și la Școala Generală din Humulești, județul Neamț.

Programul Orele de educație în Caravana Unirii, care va include cunoscutele proiecte inițiate cu câțiva ani în urmă de Radio România Cultural, Ora de educație teatralã și Ora de educație muzicală, se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal și presupune organizarea unei deplasări lunare în unul sau două județe, începând din luna mai 2018, urmând a fi continuat din luna septembrie.

"Am ales să mergem în localități unde copiii nu au acces la prea multe forme seducătoare de cultură. De asemenea, locurile pe care le-am ales pentru această caravană au rădăcini adânci în cultura României, așa cum este cazul Mirceștiului lui Vasile Alcsandri sau Humuleștiul lui Creangă. Suntem încântați de deschiderea pe care dascălii de acolo ne-au arătat-o până acum și sunt convins că echipa noastră entuziastă va oferi copiilor câteva ore de joacă prin artă pe care sper că nu le vor uita niciodată", spune managerul Radio România Cultural, Radu Croitoru.

Elevii și profesorii vor asista la ore de teatru și muzică la care vor fi stimulați sã participe în mod direct și real cu ajutorul echipei de realizatori, al instrumentiștilor, al înregistrãrilor de muzică și teatru radiofonic produse de Radio România.

Vor fi câteva ateliere care se vor desfăsura în paralel la aceeași școală (două-trei de teatru și comunicare, unul de educație muzicală). Atelierele vor dura între 2-3 ore.

Școala unde se implementează programul va primi cu titlu gratuit, din partea Radio România, seturi de CD-uricare includ selecții din ciclurile de emisiuni: "Noapte bună, copii", "Poveste de seară", "Teatru radiofonic pentru copii" și din înregistrările muzicale ale Orchestrelor și Corurilor Radio.

Postul Radio România Cultural este singurul post de radio cu acoperire națională în FM, care produce programe exclusiv culturale, difuzând producție originală culturală și informație din toate zonele culturii, la nivel național și internațional. Detalii pe www.radioromaniacultural.ro.