Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Fiction Desk - 2018, la Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu

Publicat: luni, 14 Mai 2018 , ora 17.20
Marți, 15 mai, începând cu ora 12:00, la Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu, se va desfășura cel de-al doilea workshop al ediției, avându-l ca invitat special pe cunoscutul actor Mircea Constantinescu.

Radio Fiction Desk - 2018 este un proiect concurs, realizat de Radio România, prin Teatrul Național Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, aflat acum la cea de-a patra ediție și care are drept scop diversificarea manierei de exprimare artistică, a trupelor de elevi-actori din liceele bucureștene, prin realizarea de spectacole de teatru radiofonic.

În cadrul acestei a patra ediții, care se derulează pe parcursul anului 2018, participă trupe de actori-elevi de la patru licee bucureștene: Colegiul Național Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu, Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Național Sfântul Sava.

Cel de-al doilea spectacol radiofonic, care va intra în concurs, va fi realizat după piesa de teatru Jocul de-a vacanța, de Mihail Sebastian, elevii fiind coordonați de profesoara Gabriela Mihalache și îndrumați de regizorul artistic Diana Mihailopol.

Conform metodologiei de desfășurare a Proiectului, în toate aceste licee, aflate în concurs, se vor desfășura work-shop-uri la care vor participa membri ai Redacției Teatru, alături de personalități ale scenei teatrale din România - colaboratori constanți ai Teatrului Național Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii vor înregistra radiofonic piesele de teatru repetate, în studiourile Societății Române de Radiodifuziune.

Ca și în primele trei ediții, după înregistrare și postprocesare, spectacolele vor fi postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, unde vor putea fi ascultate și notate de către ascultătorii teatrului radiofonic. Proiectul se va încheia cu o Gală de premiere.

Primăria Municipiului București este Partener Instituțional al Radio Fiction Desk.

Serviciul Comunicare și Relații Publice