Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Povești noi pentru voi' de la Radio România

Publicat: vineri, 11 Mai 2018 , ora 13.15
Teatrul Național Radiofonic și Librăria Cărturești - Verona vă invită vineri, 11 mai, de la ora 17:00, la audiția-atelier a spectacolului radiofonic Ziua în care a fugit somnul de Victoria Pătrașcu. În distribuție: Monica Ghiuță, Julieta Strambeanu, Constantin Cojocaru, Violeta Berbiuc, Florin Anton și copiii Maria Chivu și Allen Christian Ilica. Redactor și producător: Irina Soare. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: George Marcu. Regia tehnică: Vasile Manta. Adaptarea radiofonică și regia artistică: Mihai Lungeanu. Proiect inițiat și coordonat de regizorul Mihai Lungeanu.

Spectacolul radiofonic va putea fi ascultat în cadrul audiției-atelier, găzduită de mansarda cu cărți și jucării a librăriei Cărturești - Verona. Stilul natural și proaspăt al scriiturii, aplicarea poveștii la mentalitatea de azi a personajelor principale - copiii, jocul experimentat al valoroșilor actori distribuiți pentru a da glas și viață personajelor, totul adunat de bagheta măiastră a regizorului-vrăjitor într-un sugestiv spațiu sonor, sunt argumente în favoarea invitației adresate celor mai mici ascultători dar și părinților și bunicilor de a participa la acest nou eveniment marca Teatrul Național Radiofonic.

Autoare a unor volume premiate, Victoria Pătrașcu este o prezență dinamică în peisajul literar contemporan: imaginează și scrie povești, articole în reviste, concepe și susține proiecte educaționale, ateliere de scriere creativă pentru copii, conduce sau se implică în asociații culturale, cum ar fi Ești povești sau proaspăta De Basm: Asociația scriitorilor pentru copii și adolescenți din România. Cărțile ei îmbină armonios povestea clasică cu experiențele vremurilor pe care le trăim, în care A fost odată ca niciodată se întâlnește firesc cu problemele și provocările puse în fața copiilor de ultra-tehnologicul mileniu trei.

Înscrieri la 0732.003.051 / inscrieri@carturesti.net