Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La Mulți Ani Radio Timișoara!

Publicat: vineri, 4 Mai 2018 , ora 11.53

Jozef Chrena expune la 63 de ani de ziua Radio Timișoara. Unul dintre cei mai cunoscuți pictori contemporani din Slovacia, Jozef Chrena, expune la Timișoara, de ziua Radio Timișoara. Expoziția, care însumează peste 20 de lucrări, este deschisă începând de astăzi, la sediul studioului teritorial, de pe strada Pestalozzi numărul 14 A.

Jozef Chrena, în vârstă de 70 de ani, are o colecție de peste 3.700 de lucrări - tablouri, schițe și acuarele, pe care le-a expus în toată lumea, dar este pentru prima dată când își prezintă operele în România. Expoziția de la Timișoara poate fi vizitată non-stop până luni, 7 mai.

Tot astăzi, între orele 9:00 și 13:00, Radio Timișoara își deschide porțile pentru ascultătorii care doresc să îi cunoască pe cei pe care îi ascultă zilnic, realizatori de emisiuni sau prezentatori de știri.

Ziua de 5 mai 1955 rămâne una de referință, marcând ieșirea în eter a primei emisiuni a studioului teritorial Radio Timișoara. Adevărata renaștere a radiofoniei bănățene a venit însă în decembrie 1989, odată cu Revoluția, după o "tăcere" impusă de aproape 5 ani a posturilor regionale din întreaga țară. Trecerea în noul mileniu a însemnat modernizarea radicală, transformând radioul într-o adevărată aventură multimedia, la care nimeni nu visa. O puteți descoperi în fiecare zi ascultând Radio Timișoara, folosind aplicația smartphone sau pe internet, la www.radiotimisoara.ro!