Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Grand Prix Nova anunță selecția participanților la cea de-a șasea ediție a festivalului

Publicat: joi, 3 Mai 2018 , ora 8.59
Radio România organizează la București, în perioada 4-9 iunie, a șasea ediție a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, dedicat Inovației în creația radiofonică.

Din cele peste 100 de producții din întreaga lume înscrise la Grand Prix Nova, juriul de preselecție a anunțat astăzi producțiile selectate în secțiunea competițională a festivalului. Grand Prix Nova aliniază la această ediție 57 de producții din 23 de țări. Inaugurăm anul acesta o nouă secțiune dedicată producțiilor binaurale, sincron răspândirii accelerate a audiției în căști a producțiilor radiofonice, în special în rândul tinerilor. Astfel, festivalul propune producții de teatru radiofonic și ars acustica împărțite pe trei secțiuni: drama (maximum 60 minute), forma scurtă (maximum 10 minute) și binaural. Secțiunea drama a reținut 25 de piese de teatru radiofonic, în forma scurtă regăsim 23 de producții, iar pentru secțiunea binaural selecția aliniază 9 producții. În total, preselecția cuprinde producții din 23 de țări din Europa, America, Asia și Australia, care își vor disputa cele nouă trofee, acordate pentru cele trei secțiuni mai sus amintite. În urma audițiilor din cele cinci zile de festival un juriu internațional, format din specialiști ai teatrului radiofonic și ars acustica, va decide producțiile câștigătoare ce răspund principalului criteriu de judecare, Inovația.

În lista celor 57 de producții intrate în finala concursului Grand Prix Nova remarcăm o valoroasă prezență a producțiilor românești independente, numeric superioară edițiilor precedente, ce confirmă un interes crescut pentru experimentul sonor atât în producția de teatru radiofonic, cât și ars acustica.

Lista producțiilor selectate poate fi consultată pe www.grandprixnova.ro.

Grand Prix Nova este singurul festival de producții sonore care își propune ca temă Inovația. Ediția din acest an continuă o tradiție onorantă, aceea de a se afla sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.