Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România vă așteaptă la Gaudeamus Cluj-Napoca

Publicat: luni, 16 Aprilie 2018 , ora 12.23
În plin an aniversar, Radio România vă invită la cea mai mare sărbătoare a cărții, din Transilvania: Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca, ediția a 19-a, care va avea loc între 18 și 22 aprilie în incinta unui pavilion mobil amplasat în Piața Unirii. Evenimentul este organizat de Radio România (prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj) și Romexpo SA. Centenarul României, 90 de ani de Radio România și aproape două decenii de când Gaudeamus a ajuns la Cluj-Napoca sunt, împreună și fiecare în parte, motive de sărbătoare pentru toți clujenii iubitori de carte. În premieră, cu prilejul Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca, vizitatorii vor avea acces direct la o colecție de volume având ca temă evenimentele istorice care au culminat cu Marea Unire, prezentată într-un spațiu dedicat Centenarului.

Evenimentul cu numărul 104 în seria târgurilor de carte pe care Radio România le-a inițiat în urmă cu aproape un sfert de secol, Gaudeamus Cluj-Napoca aduce în inima Transilvaniei un adevărat festin literar care include:

• cele mai recente apariții editoriale din țară și de peste hotare, bestseller-urile momentului și titlurile în vogă în ultima perioadă (prin participarea a peste 70 de edituri și agenții de difuzare de carte, în peste 60 de standuri);

• peste 90 de evenimente; și în acest an, Piața Unirii devine locul de întâlnire al celor mai prolifice și creative minți din această zonă a țării: programul de evenimente al ediției, dens și variat, va cuprinde lansări și prezentări de carte, dezbateri, întâlniri cu scriitorii și sesiuni de autografe și momente artistice;

• serii de autor, pachete, oferte promoționale și reduceri, prin care cartea devine mult mai accesibilă;

• concursuri pentru public: Tombola Gaudeamus, cu un mare premiu extrem de atractiv, și Miss Lectura;

• campania de donații Cărțile se întorc acasă, inițiată și derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt încurajați să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele;

• proiectul Invitați de nota 10: Olimpicii României, derulat în toate orașele care găzduiesc Programul Lectura - Gaudeamus, care recompensează și promovează performerii din învățământul românesc, la nivel international.

Program de vizitare: miercuri - sâmbătă, între orele 10:00 și 20:00 și duminică, între orele 10:00 și 15:00.

Conferința de presă care precede Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca 2018 va avea loc marți, 17 aprilie, ora 11:00, la librăria Book Corner (Bulevardul Eroilor nr. 15).

Gaudeamus Cluj-Napoca - organizat de Radio România și Romexpo SA.

Partener principal al Târgurilor Gaudeamus 2018: BRD Groupe Société Générale. Parteneri: Casa de Expediții Augustin Trans și Restaurant Shanghai. Parteneri media: Cluj.com, Făclia, mediaTRUST și Agenția de presă RADOR.

Detalii privind această ediție a Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca, pe www.gaudeamus.ro sau la Secretariatul Gaudeamus. Persoană de contact: Connie Chifor (0745.109.649, e-mail connie@gaudeamus.ro).