Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Recital de vioară și pian cu Cristina Anghelescu și Andrei Banciu, la Sala Radio

Publicat: marți, 20 Martie 2018 , ora 11.35

Violonista Cristina Anghelescu și pianistul Andrei Banciu vor concerta împreună pe scena Sălii Radio, într-un recital de sonate de Mozart, Beethoven & Strauss, joi, 22 martie, de la ora 19.00. Prima lucrare în programul recitalului va fi Sonata în mi minor de Mozart, urmată de Sonata nr. 5 în fa major, op. 24 - Sonata primăverii, de Beethoven și de Sonata în mi bemol major, op. 18, de R. Strauss.

Cristina Anghelescu a absolvit Universitatea de Muzică din București, la clasa maestrului Ștefan Gheorghiu, și în prezent este solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio. O prezență activă pe toate scenele din România încă din perioada studenției, a fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus din Berlin, Ceaikovski Hall din Moscova, Teatro Monumental y Auditorium din Madrid, Smetana Hall, Praga; St. John's Smith Square, Londra, și Finlandia Hall, Helsinki. A efectuat numeroase turnee în toate țările Europei, în Taiwan, America de Sud și cea de Nord și în Africa de Sud.

Cu un impresionant palmares de premii la concursuri internaționale și de burse câștigate la prestigioase instituții din Europa, pianistul Andrei Banciu are o carieră muzicală în plină ascensiune, cu numeroase concerte și recitaluri susținute Germania și mai multe țări europene, iar în 2017 a debutat la Concertgebouw Amsterdam.

Biletele și abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor și Corurilor Radio se vor achiziționa on-line prin rețeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio și sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos și Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro.