Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Cultural la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig

Publicat: miercuri, 14 Martie 2018 , ora 16.31
Jurnaliștii Radio România Cultural Adela Greceanu și Matei Martin vor transmite în direct de la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig ediții speciale ale emisiunilor Timpul prezent, pe 14, 15 și 16 martie, de la ora 18.30, și Revista literară radio, pe 18 martie, de la ora 12.00.

România este anul acesta invitata de onoare la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig, care se va desfășura în perioada 15-18 martie. Leipziger Buchmesse este cel mai vechi și unul dintre cele mai importante târguri de carte din Europa.

"Zoom in România" este motto-ul sub care se vor desfășura peste 50 de evenimente avându-i în centru pe autorii români, la standul României, în alte spații dedicate lecturilor și dezbaterilor din târg precum și în câteva spații din oraș.

Autori deja cunoscuți de publicul german cum sunt Mircea Cărtărescu, Norman Manea, Nora Iuga, Filip Florian, dar și autori mai tineri, precum Lavinia Braniște, Bogdan-Alexandru Stănescu, Ioana Nicolaie, Teodor Dună vor participa la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig.

Prezența României la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig, în calitate de invitat de onoare anul acesta, este organizată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în colaborare cu Ambasada României în Germania și Institutul Cultural Român de la Berlin. De asemenea, Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, a finanțat zeci de traduceri din literatura română în limba germană, apărute pentru acest eveniment.