Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Gustul nu este rezervat lumii aristocraților. Gala Premiilor Radio România Cultural - VINo să guști excelența

Publicat: miercuri, 7 Martie 2018 , ora 10.25
Dacă Omar Khayyam credea în vinul eliberator, noi credem în cel povestit, care invită la sărbătoare, la reflecție, la festivitate și nu la festivism. Cei mai pricepuți somelieri din România vin la Gala Premiilor Radio România Cultural pentru a susține o prezentare cu degustare de vin.

Radio România Cultural va premia luni, 19 martie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Odeon din București, cele mai importante reușite ale culturii din anul 2017. La finalul evenimentului, oaspeții vor avea ocazia să afle poveștile care se țes în jurul vinului, ca parte dintr-o ceremonie pe care o promitem efervescentă și singulară în spațiul cultural bucureștean.

"Gustul nu este rezervat lumii aristocraților. Este știința care a făcut posibilă salvarea speciei umane și se perpetuează de mii de ani, făcând posibilă evoluția. Cultura și vinul merg mână în mână. A ști să citești, să asculți, să privești, să guști vinul este o artă. Ne-am alăturat cu mare drag acestui eveniment de elită." a spus Marian Timofti, președintele Organizației Somelierilor din România.

La fel cum o cupă de vin bine construit aduce zâmbet, relaxare, convivialitate, cultura ne dă speranță!

Gala Premiilor Radio România Cultural este cel mai mare eveniment prin care Radio România premiază anual cele mai importante reușite ale culturii din anul precedent.

Actrița Tamara Buciuceanu-Botez, Universitatea Babeș-Bolyai și Filarmonica "George Enescu" primesc cele trei distincții speciale. Acestora li se vor adăuga alte 8 categorii de premii pentru cele mai importante realizări culturale ale anului 2017: film, teatru, literatură, educație, știință, muzică, arte vizuale și implicare civică.

A XVIII-a ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural este un eveniment produs de Radio România Cultural, în parteneriat cu Teatrul Odeon. Spectacolul va fi transmis în direct on air și online de Radio România Cultural. Înregistrarea show-ului va fi difuzată de coproducătorul galei, TVR.