Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Vă așteptăm la Gaudeamus Craiova, să răsfoiți zeci de mii de ... mărțișoare!

Publicat: joi, 22 Februarie 2018 , ora 12.50

Radio România aduce primăvara în Craiova, cu o zi mai devreme! Odată cu Târgul Gaudeamus. Sărbătoarea cărții, în format de primăvară, va avea loc în acest an între 28 februarie și 4 martie, în spațiul familiar și drag craiovenilor, care a găzduit toate cele 16 ediții precedente: foaierul Teatrului Național "Marin Sorescu".


Târgul Gaudeamus Craiova
, eveniment care inaugurează Programul LECTURA în fiecare an de Mărțișor și care, timp de cinci zile, transformă Cetatea Băniei în punctul de atracție al pieței naționale de carte, este organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio Oltenia Craiova. 16 ediții, peste 199.000 de vizitatori, sute de evenimente culturale găzduite până acum și, mai ales, bucuria miilor de cititori care îi trec pragul an de an, recomandă Gaudeamus Craiova, una dintre cele mai importante componente ale Caravanei Gaudeamus, drept un real reper al vieții culturale din această zonă a țării. Deschiderea oficială a ediției 2018 va avea loc miercuri, 28 februarie, la ora 12.00, iar programul de vizitare este următorul: miercuri - sâmbătă, între orele 10.00 și 18.00 și duminică, între orele 10.00 și 14.00. Intrarea publicului este liberă.


Și în acest an, foaierul Teatrului Național devine locul de întâlnire al celor mai prolifice și creative minți din această zonă a țării: programul de evenimente al ediției, dens și variat, va cuprinde lansări și prezentări de carte, dezbateri, întâlniri cu scriitorii și sesiuni de autografe și momente artistice.


Din oferta deja tradițională la Gaudeamus, vă reamintim:

· mii de volume, unele aflate la prima ediție în limba română, pentru toate vârstele și gusturile, o selecție bogată de titluri reprezentative pentru piața românească - carte, audiobook, CD/DVD, jocuri educative - multe dintre ele extrem de potrivite pentru a fi oferite celor dragi alături de sau chiar în locul tradiționalului mărțișor, de 1 și, de ce nu, de 8 Martie;

· importante reduceri de prețuri, pachete și oferte promoționale;

·finala zonală a Concursului Național de Lectură "Mircea Nedelciu", adresat liceenilor din clasele terminale;

· proiectul "Invitați de nota 10: Olimpicii României", cu participarea elevilor din zona Olteniei premiați la concursuri internaționale la diverse discipline;

· concursul "Miss Lectura" și Tombola Gaudeamus, ambele cu premii extrem de atractive;

· proiectul "Cărțile se întorc acasă", prin intermediul căruia volumele donate cu prilejul evenimentelor din seria GAUDEAMUS, începând cu anul 2010, ajung în biblioteci publice, majoritatea din mediul rural, subfinanțate la capitolul achiziții.


Conferința de presă care precede Târgul GAUDEAMUS Craiova va avea loc marți, 27 februarie, la ora 11.00, la sediul Radio România Oltenia Craiova (str. Știrbei Vodă nr. 3).


Târgul Gaudeamus Craiova - un eveniment Radio România


Parteneri principali ai Târgurilor Gaudeamus 2018 BRD Groupe Société Générale și Dacia

Parteneri: Lions Club Craiova, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Craiova, Cuvântul Libertății și mediaTRUST

Pentru detalii suplimentare privind această ediție a Târgului GAUDEAMUS Craiova, vă rugăm să accesați website ul www.gaudeamus.ro sau să vă adresați Secretariatului GAUDEAMUS.

Persoane de contact: Connie Chifor (0745 109 649, e mail connie@gaudeamus.ro) și Mara Alecu (tel. 0743 123 700, e mail mara@gaudeamus.ro