Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

'Centenarul meu' - o campanie Radio România Cultural dedicată Marii Uniri

Publicat: luni, 22 Ianuarie 2018 , ora 11.44
Radio România Cultural lansează, în ziua istorică de 24 ianuarie 2018, campania Centenarul meu. Pe tot parcursul anului, în emisiunile de actualitate ale postului, românii vor spune ce înseamnă pentru ei un veac de națiune română unită.

Dacă până acum la radio au venit istorici, specialiști, antropologi care să vorbească despre cei 100 de ani de la Marea Unire, în acest nou proiect vor vorbi, în fiecare zi, oamenii simpli, de orice vârstă, pregătire și statut social, despre ce înseamnă pentru ei Centenarul.

Proiectul are rolul de a colecta gânduri ale românilor despre ce reprezintă pentru ei evenimentele care au avut loc în anul 1918.

În fiecare zi, de luni până duminică, în emisiunile de actualitate ale postului, vor putea fi ascultate scurte definiții ale Centenarului date de locuitorii României și de celebrități reporterilor Radio România Cultural.

Campania Centenarul meu va începe miercuri, 24 ianuarie, cu muzicianul Mircea Baniciu, care spune că, la 100 de ani de la Unire, "ar trebui să fim mai civilizați, mai dezvoltați, dacă lucrul acesta ar fi fost posibil și n-am fi avut anii aceia de comunism care ne-au dat înapoi, ar trebui să fim poate mai uniți, (...) ar trebui să fim mai bucuroși că suntem români, (...) și cred că ar trebui să mai punem osul la treabă".

Campania se va încheia la finalul anului, toate răspunsurile fiind adunate într-o secțiune pe site-ul www.radioromaniacultural.ro.

De asemenea, toți ascultătorii care vor să ne spună ce înseamnă Centenarul pentru ei pot scrie pe adresa cultural@rornet.ro, unde sunt invitați să lase un număr de contact pentru a fi înregistrați și difuzați în campania Centenarul Meu.

Postul Radio România Cultural este singurul post de radio cu acoperire națională în FM, care produce programe exclusiv culturale, difuzând producție originală culturală și informație din toate zonele culturii, la nivel național și internațional. Detalii pe www.radioromaniacultural.ro