Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Simona Strungaru, noua dirijoare a Big Bandului Radio

Publicat: marți, 25 Octombrie 2022 , ora 12.26

În data de 27 octombrie, la Sala Radio are loc primul concert pe care Big Bandul Radio îl susține în cadrul acestei stagiuni. Sub titlul „The Magic of Chick Corea”, pe scenă va urca și noua dirijoare a ansamblului, Simona Strungaru, de la care aflăm detalii despre concert.

Toată lumea este foarte entuziasmată, eu mă bucur să redescopăr în toți membrii Big Band-ului un potențial foarte mare, mulți dintre ei performează și ca soliști, improvizatori și în acest concert special pentru toată lumea, deoarece îl omagiem pe marele Chick Corea, fiecare intră cu inima deschisă, pentru că muzica lui a însemnat și înseamnă foarte mult pentru foarte mulți dintre noi.

Avem șapte piese de Big Band, orchestrate de orchestratori renumiți, precum Mike Tomaro și două piese pe care le conduce muzical maestrul George Natsis, una va fi în trio și una în sextet. Am ales din piesele cele mai cunoscute ale lui, care l-au făcut celebru pe partea de jazz și de latin jazz, vorbim de „Spain”, „Fiesta”, „Windows”, „Señor Mouse”, sunt niște lucrări foarte ofertante pentru cei care le cântă și pentru cei care le ascultă.


Ce înseamnă Chick Corea pentru această generație de artiști?

Înseamnă libertate, înseamnă devenire, evoluție. A fost un artist complet, a fost un artist care a trecut printr-o multitudine de stiluri muzicale și de la care sunt convinsă că foarte multe generații de muzicieni au avut de învățat și mai ales acum, în perioada în care stilurile muzicale nu se mai doresc neapărat să fie foarte diferențiate sau în care se întâmplă multe fuziuni, în care artiștii își doresc să spargă granițele unei etichete pe care o primești în formarea ta ca artist. El este un exemplu extraordinar de om care a experimentat de toate și căruia i-au reușit capodopere.

Sunt foarte onorată să fiu dirijorul acestui ansamblu de prestigiu, cu care pregătim lucruri foarte inedite și interesante pe viitor. Ce pot spune deocamdată este că vom avea în noiembrie două concerte, unul cu o invitată din Germania, cu solista Alice Francis și cu trupa ei. Vom avea un concert de electro swing, cu aranjamente pentru Big Band semnate de mine și de Florian Radu, care este de asemenea membru al Big Band-ului și pe 24 noiembrie vom avea lansarea discului lui Berti Barbera împreună cu Big Band-ul Radio, care a fost înregistrat anul trecut 50 and swinging, iar în luna decembrie vom avea două concerte, unul cu tematică de Crăciun, piese foarte cunoscute și foarte dragi publicului și pe 23 decembrie, Swing Symphony de Marsalis, în care Big Band-ul Radio va colabora cu Orchestra Națională Radio. Este un program complex, foarte divers și care ne face plăcere și ne onorează.


Interviu realizat de Petre Fugaciu