Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu mezzosoprana Claudia Codreanu

Publicat: joi, 6 Octombrie 2022 , ora 9.58

La Sala mică a Ateneului Român va avea loc sâmbătă, 8 octombrie 2022, un recital cameral intitulat „Carmen Petra Basacopol 96”.


Doamnă Claudia Codreanu, cum a luat naștere ideea acestui eveniment?

Suntem un grup de muzicieni, care, din aleasă prețuire față de doamna Carmen Petra Basacopol, ne-am gândit să-i oferim cadou un portret muzical, un recital care să cuprindă câteva dintre cele mai frumoase creații ale dumneaei de muzică de cameră.


Formațiile alese sunt dintre cele mai diverse. Ați ales repertoriul în funcție de interpreți sau viceversa?

Am ales în funcție de interpreți, pentru că întâi ne-am gândit la disponibilitatea și la repertoriul fiecăruia, urmărind să fie un program cât mai variat. Astfel se regăsesc în programul recitalului lieduri pentru voce și pian, dar și două cicluri de lieduri pentru voce și flaut, ce vor fi prezentate publicului în primă audiție absolută. Programul mai cuprinde și un trio pentru nai, vibrafon și violoncel, un duo de harpe și o lucrare pentru clarinet și harpă.

Interpreți sunt artiști consacrați și artiști mai tineri. Aș vrea să-i numesc pe fiecare dintre ei, Mihaela Stanciu și Valentin Vasiliu, soliști la Opera Națională din București, Ion Bogdan Ștefănescu - flaut, Maria Bâldea și Ioana Nicolescu la harpă și Inna Oncescu ne va acompania la pian, pe noi, interpreții vocali. Mai avem bucuria să cânte în acest recital și naistul Denis Gagiu, Sorin Rotaru - vibrafon și Thibault Solorzano la violoncel, precum și talentata Ioana Tomescu la clarinet. Aș dori să mulțumesc pe această cale Filarmonicii „George Enescu”, care găzduiește acest recital aniversar, care va avea loc în data de 8 octombrie la Sala Mică a Ateneului Român, la ora 19.00. De asemenea aș dori să mulțumesc Radio România Muzical pentru că a răspuns cu entuziasm invitației noastre de a înregistra acest eveniment care sperăm că va face plăcere ascultătorilor acestui post de radio.


Interviu realizat de Ana Sireteanu