Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Georgiana Frîncu, directorul artistic al Filarmonicii 'Paul Constantinescu'

Publicat: miercuri, 24 August 2022 , ora 9.38

Stagiunea estivală a Filarmonicii ,,Paul Constantinescu" din Ploiești continuă până pe 4 septembrie 2022 cu o serie de concerte simfonice și un festival de jazz.


Doamnă Georgiana Frîncu, stagiunea estivală a Filarmonicii ,,Paul Constantinescu" din Ploiești cuprinde o serie de evenimente din diverse genuri muzicale. Cine sunt invitații concertelor din cadrul stagiunii pe care o desfășurați în această perioadă?

Stagiunea estivală a Filarmonicii ,,Paul Constantinescu" a început în luna iulie și se va încheia în data de 4 septembrie 2022 cu concertul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ,,Paul Constantinescu". La momentul acesta ne aflăm aproape de finalul ei și vom avea, ca și până acum, câte un eveniment în fiecare duminică.

Începând cu luna iulie am avut concerte în aer liber, cu diversele formații ale Filarmonicii ,,Paul Constantinescu", care s-au ținut pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești. În data de 21 august, adică duminica următoare, vom avea un concert simfonic dirijat de Alexandru Ilie, cu un program ce conține uverturi ale unor opere celebre. Iar în data de 4 septembrie vom avea un alt concert simfonic, dirijat de maestrul Radu Postăvaru, cu muzică scrisă de Sabin Păutza și muzică de divertisment, în general.


Tot în această vară are loc și cea de-a cincea ediție a Festivalului
Jazz on the Rooftop. Ce evenimente sunt cuprinse în cele 3 zile de festival?

Este un eveniment ajuns la a cincea ediție și anume Jazz on the Rooftop, un festival de jazz care va începe în data de 26 august și se va încheia în data de 28 august. Deschiderea festivalului se va face, vineri, 26 august, începând cu ora 19.00, cu formația Blue Drops, formată din Berti Barbera și Nicu Patoi, urmând ca la ora 20.00 să intre pe scenă Luz del Mar cu Marina Alexandra Arsene -voce, Cătălin Milea - saxofon, Alexandru Borșan - clape, Ciprian Pop - chitară, Ovidiu Cristian - tobe și Andrei Frâncu la contrabas. În data de 27 august, sâmbătă, tot de la ora 19.00, pe scenă vor evolua Ploiești Jazz Trio, formație aparținând Filarmonicii ,,Paul Constantinescu" cu Răzvan Cojanu la contrabas, Sorin Zlat - pian și Laurențiu Ștefan la tobe, alături de invitații lor, Cristian Soleanu la saxofon și Decebal Bădilă la bas. De la ora 20.00, invitați vor fi Toma Dumitriu Trio, Toma Dumitriu la pian, Thomas Delor - tobe și Răzvan Cojanu la contrabas.

În ultima seară a Jazz on the Rooftop, la ora 19.00, vor concerta Luiza Zan șiJazzpar Trio, urmând ca în încheierea festivalului să fie Funky Bastards, formată din Cătălin Milea la saxofon, Liviu Negru la chitară, Danielo Riccardi - pian, Răzvan Cojanu - bas și Iulian Nicolau la tobe.


Unde se vor desfășura evenimentele?

Pentru stagiunea estivală, locul de desfășurare este esplanada Palatului Culturii din Ploiești, iar pentru pe acoperișul clădirii de sticlă, unde își susține activitatea Primăria municipiului Ploiești.

Interviu realizat de Ana Sireteanu