Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violonistul Răzvan Stoica

Publicat: joi, 4 August 2022 , ora 13.35

Stradivarius Music Nights by the Castle începe luni, 8 august, la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Detalii despre cea de-a cincea ediție aflați din interviul următor cu violonistul Răzvan Stoica, directorul artistic al festivalului. 

Festivalul Stradivarius Music Nights by the Castle a ajuns la cea de-a V-a ediție, ce va avea loc între 8-10 august, la castelul Corvinilor din Hunedoara. Kamerata Stradivarius pe care o conduceți și pianista Andreea Stoica sunt doar două dintre numele ce figurează în program. Cine sunt invitații acestei ediții?

Împreună cu organizatorii evenimentului, Dobondi Art, anul acesta am reușit să invităm un violonist fantastic, respectiv pe Sebastian Bohren, artist căruia recent i-a fost acordată distincția Golden Bow, Arcușul de aur. În seara intitulată A Summer Night Dream, muzicianul se va afla pe scenă alături de Kamerata Stradivarius, interpretând lucrări de Felix Mendelssohn și Wolfgang Amadeus Mozart. Următoarea seară este dedicată muzicii jazz, pe care grupul vocal a cappella Blues Noise o va aduce în concertul intitulat New York Vibes, cu autori consacrați precum Manuel de Falla și Anders Edenroth, iar în ultima seară îl avem invitat pe dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea împreună cu o formulă extinsă a Kameratei Stradivarius, în parteneriat cu Filarmonica Dinu Lipatti din Satu-Mare. Este pentru prima dată când lucrăm în acest parteneriat într-o formulă extinsă și vom interpreta lucrări de Mendelssohn, Georges Bizet, Richard Addinsell sau Paganini.


Așadar vor fi trei seri cu muzică de la Mozart și Mendelssohn până la Manuel de Falla și Anton Pann. Cum s-a conturat programul muzical pe care îl veți prezenta publicului?

Fiind o ediție aniversară, ne-am gândit la a accesa o varietate de repertorii, mai ales că noi cunoaștem foarte bine publicul de la Hunedoara, sunt niște oameni foarte deschiși, cărora le place muzica nu exagerat de comercială, dar și cea comercială, cum spunem noi, în muzica clasică, însă am încercat să atingem cât mai mult lucrările romantice, mai ales, dar și lucrările românești ale unor compozitori români și să încercăm să cântăm și o lucrare în primă audiție la Hunedoara, a lui Ciprian Porumbescu, respectiv Reveria, un aranjament pentru orchestră de corzi, vioară și pian.

Interviu realizat de Alexandra Scumpu