Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Carmen Nastasă, managerul Centrului de Cultură și Arte „Carmen Saeculare” din Piatra Neamț

Publicat: miercuri, 6 Iulie 2022 , ora 10.31

Duminică, 3 iulie, a început o nouă ediție a Festivalului Internațional „Vacanțe muzicale la Piatra Neamț”, o serie de evenimente organizată de Centrul pentru Cultură și Arte „CARMEN SAECULARE”. Managerul instituției, Carmen Nastasă, ne oferă mai multe detalii despre această ediție.

Festivalul Internațional „Vacanțe muzicale” a început deja. Cum au fost apreciate primele două concerte?

A fost Piața Turnului plină, toate scaunele ocupate, dar și pe lângă. Publicul cred că aștepta aceste „Vacanțe”, după doi ani de lipsă, iar cei de la Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” au făcut un spectacol de zile mari și au reacționat și interacționat atât de bine cu publicul, încât a fost o seară magnifică. Am avut o seară deosebită cu cei de la Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijor Tiberiu Dragoș Oprea, solistă Analia Selis și, la pian, Mariano Castro. A fost o seară dedicată lui Astor Piazzolla, un concert-lecție pentru publicul nostru. Nemțeni, dar nu doar nemțeni, ci și foarte, foarte mulții turiști au fost în aceste două seri, așa că începutul a fost extraordinar.


Ce ne puteți spune despre următoarele evenimente din cadrul seriei?

Avem miercuri, pe 6 iulie, la ora 18, „Portret de artist nemțean” - Alexandra Grigoraș, o soprană din Neamț și la pian, doamna profesor Mihaela Spiridon.

Urmează seara de blues în Piața Turnului, cu Berti Barbera și Nicu Patoi - „Blue Drops”.

Apoi, vom avea joi, 7 iulie, indoor, la ora 18, „Romania Universalis”, cu Diana Jipa la vioară și Ștefan Doniga la pian. Iar sus, la Turn, avem Athenaeum Brass Quintet, cu lucrări de Bizet, Strauss, Piazzolla, Mancini și chiar Michel Jackson. Va fi, la fel, o seară specială, ca de altfel toate serile.

Vineri, 8 iulie, la Piața Turnului, ora 21 - Dacica Simfonic, cu un program românesc, dar inedit, cu muzică electronică și orchestră simfonică în spate.

Și încheiem sâmbătă, 9 iulie, la ora 21 cu Gală de operetă - Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” București. Vor fi tot felul de duete din operete și musicaluri celebre.

Acesta a fost formatul nostru în ultimii ani. Începem cu o seară de cameră și încheiem cu operă sau operetă. În restul zilelor încercăm să fim alături de toate genurile de muzică, pentru tot publicul prezent.

Cred că va fi un festival reușit, un pic mai bun decât data trecută, pentru că așa încercăm de fiecare dată: să aducem câte o noutate și un pic de calitate în plus față de ediția trecută.

Interviu realizat de Petre Fugaciu