Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. RRM la Iași - Interviu cu Irina Florian, directoarea Liceului de Arte "Octav Băncilă" din Iași

Publicat: miercuri, 1 Iunie 2022 , ora 11.37


Doamnă Irina Florian, postul Radio România Muzical - singurul post românesc de muzică clasică - va emite în curând și la Iași. În calitate de directoare a Liceului de Arte "Octav Băncilă" din Iași, cum ați primit această veste?

Oh, ce veste bună, chiar minunată! Iașul și întreaga noastră comunitate artistică și nu numai chiar merita această veste. Un post local al Radio România Muzical la Iași nu poate să fie decât un motiv de bucurie pentru noi toți. Așa cred!


Sunteți implicată de mulți ani în derularea proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică" - o inițiativă Radio România Muzical ce se desfășoară la nivel național. Ce v-a convins să vă alăturați acestui proiect și care credeți că sunt beneficiile pe care le aduce în școli?

Este un proiect minunat inițiat de Radio România Muzical. Am fost cooptați prin doamna Comandașu și, ulterior, și prin intermediul Ministerului. Considerăm și am considerat atunci că este un proiect care trebuie să continue, promovează muzică de bună calitate, promovează artiști foarte buni, e mediatizat pentru toate păturile sociale, nu numai copii. Știu că, la un moment dat, acest proiect avea acces inclusiv în market-uri. Ce poate să fie mai bine decât să auzim muzică care să aducă o stare de bine pentru noi toți.


În ce fel credeți că va influența recepția postului Radio România Muzical viața culturală ieșeană?

Va influența într-un sens pozitiv, cu siguranță! Instituțiile de cultură din municipiul Iași, din județul Iași, Filarmonica de stat "Moldova", Opera Națională Română, Teatrul Național, Teatrul Luceafărul, Ateneul, Universitatea Națională de Arte și, nu în ultimul rând, Colegiul Național de Arte sunt instituții în care actul artistic se manifestă în toate perspectivele sale și cred că va fi foarte bine primit de întreaga comunitate.

Vă doresc "Vivat, crescat, floreat!" Să fiți înfloritori, să trăiți, să creșteți frumos. Cu siguranță o să aveți emisiuni frumoase, o să aveți ce să promovați. Iașul este un centru cultural puternic și merită să fim cunoscuți la nivel regional și, de ce nu, și național.


Interviu realizat de Filip Mihăilescu