Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. RRM la Iași - Interviu cu Bujor Prelipcean, Directorul General al Filarmonicii "Moldova" din Iași

Publicat: marți, 31 Mai 2022 , ora 9.23

Domnule Prelipcean, în curând Radio România Muzical va emite și la Iași. Ce impact credeți că va avea prezența singurului post de radio românesc dedicat muzicii clasice în ,,capitala" Moldovei?

Impactul cred eu că va fi enorm, pentru că Radio România Muzical este foarte des ascultat și, în ultimii ani, este ascultat nu numai de specialiști, ci de toți împătimiții de muzică de calitate. Așa că nu pot decât să felicit această inițiativă și să mă bucur că voi putea și eu să ascult mai ușor și să mă bucur de muzica bună pe care o face acest post de radio.


Privind din perspectiva de director al Filarmonicii ,,Moldova”, este această veste una îmbucurătoare pentru dumneavoastră, dar și pentru instituția pe care o conduceți?

Sigur că da. Vă poftesc să faceți o vizită la Filarmonică și să luați contact cu sumedenia de DVD-uri și de CD-uri pe care o facem la toate concertele noastre și, de ce nu, vi le fac cadou și le puteți populariza chiar pe acest post de radio nou înființat la Iași.


Radio România Muzical a acordat mereu atenție evenimentelor muzicale din spațiul ieșean și muzicienilor care își desfășoară activitatea la Iași. Cum vedeți colaborarea dintre postul nostru și Filarmonică în viitor?

Am observat din ce în ce mai multe apariții ale Radio România Muzical la noi și mă bucur de fiecare dată când oamenii de la dumneavoastră poposesc la concertele Filarmonicii sau în sediul Filarmonicii, pentru că sunt bineveniți. Este un fel de publicitate pe care ne-o oferiți, și pe care eu, ca manager, nu pot s-o refuz. Pentru toate acestea vă mulțumesc!


Interviu realizat de Ana Sireteanu