Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Ionel Tudor și pianistul George Natsis

Publicat: miercuri, 25 Mai 2022 , ora 9.46

Pe scena Sălii Radio are loc un nou concert susținut de Big Bandul Radio. Începând cu ora 19, ansamblul condus de Ionel Tudor va interpreta lucrări semnate de Duke Ellington, Count Basie sau Neal Hefty, printre alții.

Ionel Tudor: Eu zic că destul de bine au decurs repetițiile. Așa cum v-am obișnuit și am obișnuit spectatorii și radioascultătorii, o să fie un concert foarte, foarte bun, cu titluri mari ale unor mari compozitori în jazz. Este un repertoriu diversificat. Suntem convinși că publicul va primi, ca de fiecare dată, muzica noastră foarte, foarte bine, așa cum ne-am obișnuit.

Cum ați ales programul?

Ionel Tudor: Împreună cu membrii orchestrei. Cu domnul George Natsis, cu Sebastian Burneci…

George Natsis: Pentru mine, acest repertoriu are și o ușoară valoare sentimentală pentru că Duke Ellington a fost unul dintre primii compozitori pe care i-am cântat din momentul în care m-am angajat la Radio și de aceea, probabil, Ionel și-a dat seama, a insistat puțin pe acest repertoriu, mai ales că nu l-am mai cântat de mult timp. De-atunci, orchestra s-a mai schimbat, s-a mai întinerit și era interesant de văzut cum abordează tinerii acest repertoriu. Până acum s-au descurcat foarte bine.

Acum, e clar că din punct de vedere sonor Big Band-ul este specific, este deosebit! Are o plajă unică și aranjamentele sunt și ele specifice pentru această formulă de orchestră.

Ionel Tudor: Aranjamentele sunt foarte, foarte bine făcute; sunt cele originale. Lucrul acesta ne bucură pentru că avem în biblioteca noastră, a Big Band-ului, și acest gen de aranjamente.

George Natsis: Mai mult decât atât, n-am avea ce să spunem. Ar trebui să ne apucăm să cântăm, dar asta o vom face la spectacol și vă așteptăm cu drag la Sala Radio!

Interviu realizat de Petre Fugaciu