Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ionel Tudor, dirijorul Big Band-ului Radio

Publicat: joi, 14 Aprilie 2022 , ora 13.20

Ansamblul va susține un nou concert joi, 14 aprilie, pe scena Sălii Radio.


Domnule Ionel Tudor, sunteți un artist cu o impresionantă carieră de dirijor, compozitor și pianist - parcurs din care face parte și colaborarea de peste 30 de ani cu Big Band-ul Radio. Vă veți afla joi, 14 aprilie, la pupitrul dirijoral al acestei formații, într-un eveniment intitulat The Power of Big Band. Cum ați gândit programul acestui concert?

Din titlul concertului reiese că membrii Big Band-ului împreună cu mine ne-am gândit la un program spectaculos, de forță, iar repertoriul este ales special pentru a demonstra această putere a Big Band-ului. De data aceasta nu avem invitați - soliști vocali sau instrumentiști; soliștii acestui concert sunt soliștii Big Band-ului Radio. Am observat în concertul de data trecută că publicul - care este din ce în ce mai numeros și lucrul acesta ne bucură - este foarte receptiv la ceea ce înseamnă solo-urile muzicale și ne-am gândit și am făcut acest repertoriu special pentru public. Totodată, noi sperăm să arătăm valoarea instrumentiștilor pe care-i scoatem în față pentru a improviza și a demonstra că, la ora aceasta, fără să mă laud, în componența Big band-ului Radio sunt cei mai buni muzicieni din țară și nu numai atât. În concertul acesta de joi, 14 aprilie, de la ora 19.00, am împletit titluri cu o plajă foarte, foarte mare de improvizație.


Care sunt următoarele dumneavoastră proiecte cu Big Band-ul Radio?

Proiectele noastre de viitor sunt mari. Sperăm ca în viitorul cel mai apropiat împreună cu doamna director Liliana Staicu să putem aduce și invitați din afara țării, invitați cu renume, cu un repertoriu vocal sau instrumental nou pentru noi și lucrul acesta ne-ar bucura foarte mult dacă am putea să realizăm.

Interviu realizat de Ana Sireteanu