Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Nadia Trohin despre concertul „Jazz în dar de Dragobete”

Publicat: miercuri, 23 Februarie 2022 , ora 8.01
Sub titlul Jazz în dar de Dragobete, pe scena Sălii Radio va urca Nadia Trohin, alături de membrii Big Bandului Radio, dirijat de Ionel Tudor. Concertul va putea fi urmărit în direct, pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultura.

Cum au decurs repetițiile și cum vedeți reîntâlnirea cu publicul?

Repetițiile decurg foarte bine. N-au cum să decurgă altfel, mai ales că venim după o perioadă de pauză și avem un chef și o plăcere și-un dor nebun de scenă și de repetiție! Exact asta mi-a lipsit în toată perioada și cred că nu doar mie, ci tuturor colegilor mei. Ca atare, asta se simte în repetiție. Sper să se simtă și la concertul pe care îl voi susține joia aceasta.

Programul încă-l mai gândesc, dar fiind vorba despre Dragobete, bineînțeles că cele mai multe piese sunt despre dragoste. Bine, fie vorba între noi, în general cele mai multe piese sunt tot despre dragoste, dar nu puteam să nu cântăm și niște celebre piese care sărbătoresc iubirea; piese, în general, standard de jazz, cunoscute, scrise de compozitori celebri - Gershwin, Cole Porter și mulți alții.

A fost o perioadă destul de ciudățică și am avut experiențe de tot felul - de la experiențe online, de la lipsa totală a publicului, de data asta înțeleg că avem 30% spectatori în sală. Va fi o experiență nouă, deci ne adaptăm cumva. E destul de trist pentru un muzician să se uite în sală și să remarce locuri goale. Bineînțeles că ne este dor să cântăm la sală plină, pentru că absolut nimic nu va putea suplini schimbul de energie între public și muzicieni. Vom face tot posibilul să cântăm pentru cei 30% ca și cum sala ar fi plină și bineînțeles că mă voi gândi la toți cei care ne vor asculta de acasă.

Interviu realizat de Petre Fugaciu