Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu soprana Paula Iancic

Publicat: vineri, 11 Februarie 2022 , ora 10.37

Opera Națională București prezintă în această seară, de la ora 18.30, spectacolul „Boema” de Giacomo Puccini. În rolul Mimi, publicul o va putea urmări pe invitata serii, soprana Paula Iancic.

Aflăm mai multe detalii despre spectacol din interviul cu soprana Paula Iancic:


Spectacolul "Boema" vă prilejuiește o nouă interpretare a partiturii pucciniene; de această dată, în cadrul primei colaborări cu Opera bucureșteană. Cum priviți această primă apariție pe scena Operei Naționale București?

Este un debut pe care-l visam demult, ca să fiu sinceră, și mă bucur foarte mult că se întâmplă acum. Sunt onorată cu atât mai mult cu cât va avea loc alături de soțul meu, Teodor Ilincăi, în rolul poetului Rodolfo. Potrivirea este foarte, foarte bună. Cu atât mai mult mă bucură că vom face acest debut în "Boema", care este opera mea de suflet; este prima operă în care am avut șansa să debutez după terminarea facultății.


Haideți să detaliem un picuț pe acest subiect legat de a fi pe scenă alături de partenerul din viață. Nu este pentru prima dată când sunteți parteneri de scenă, așa că vă rog să-mi spuneți cum e din perspectiva dumneavoastră să lucrați împreună pentru același spectacol?

Nu este prima oară, într-adevăr. A mai fost vorba despre un "Turandot" la Timișoara, doar că părticica mea a fost mult mai mică. Pentru noi este energizant, deoarece nu suntem genul de cântăreți stresați nici în privința propriului nostru rol, nici în privința partenerului. Și-atunci, cumva, energia bună a fiecăruia ne ajută să ne focusăm mai bine, ne ajută să transmitem emoție mai ușor publicului și se creează o muncă de echipă dincolo de relația personală. Practic, ne susținem și ne ajutăm foarte mult fiind pe scenă împreună.


După această "Boemă", cum arată agenda anului 2022 în ceea ce vă privește?

După această "Boemă", imediat urmează un "Trubadur" la Timișoara, pe 20 februarie. E al doilea spectacol pentru mine și sunt foarte nerăbdătoare să văd cum a dospit în tot acest răstimp…

După debutul petrecut pe aceeași scenă timișoreană…

Exact. Iar luna viitoare, mă așteaptă tot la Timișoara, unde sunt și angajată din toamna anului trecut. În rest, cum bine știm cu toții, foarte, foarte multe proiecte au fost fie anulate, fie amânate, sunt în discuție în continuare, dar sper că odată cu apropierea de final a acestei pandemii să se cristalizeze lucrurile.


Și până atunci, care sunt proiectele de debut? La ce studiați acum?

Mi-aș dori foarte mult să debutez în "Pagliacci" - Nedda și mă gândesc, tot așa, la Desdemona din "Otello". Sunt proiecte la care lucrez, care mă mențin în formă și mă motivează să studiez. Sunt niște vremuri puțin mai dificile.

Credit foto: Alexandru Ciobanu 

Interviu realizat de Florica Jalbă