Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu saxofonistul Cătălin Milea

Publicat: joi, 22 Octombrie 2020 , ora 12.01

Cu ce gânduri ați deschis cea de-a doua serie a "Gustărilor muzicale"? Pe 18 octombrie a avut loc deja primul episod.

Este o perioadă foarte dificilă pentru artiști și cred că se resimte cel mai acut nu atât partea financiară, ca să spun așa, pentru că mulți dintre prietenii mei muzicieni nu mai au așa multe concerte sau nu mai au chiar deloc concerte față de perioadele anterioare. Nu neapărat această parte financiară cred că lipsește, ci mai mult partea umană, contactul real între doi muzicieni care se întâlnesc să cânte și lucrurile care se nasc atunci când se întâmplă în muzica live. "Gustările muzicale" sunt un pretext de a ne reîntâlni într-un format foarte restrâns, normal, date fiind condițiile actuale și de a cânta și de a petrece un timp împreună, duminica, discutând despre viață, despre muzică, despre mâncare, despre lucruri care să ne ducă și în alte direcție decât cea la care suntem supuși în fiecare zi, cu știrile pe care le primim și lucrurile legate de acest virus care ne cotropește pe toți și nu vrem să lăsăm lucrurile acestea să se întâmple, cel puțin în mintea noastră suntem liberi. Consider că e un bun comun - muzica este ceva care ar trebui să fie în casele tuturor și este o formă de energie și de frumusețe și ceva care fiecare ar trebui să se bucure dacă ar primi arta la el acasă și în forma asta.


Ce propuneți în recitalurile care urmează? La ce să se aștepte publicul?

La o atmosferă relaxată. Nu sunt neapărat niște recitaluri, pentru că, bineînțeles, scena nu poate fi înlocuită și senzația pe care o ai atunci când cânți în fața unui public adevărat, care este în fața ta, dar, în perioada care urmează vreau să invit artiști tineri, care poate nu sunt atât de cunoscuți, dar care sunt foarte talentați, cum am făcut și în ediția care a fost acum pe 18 octombrie, când mi-am serbat și ziua de naștere, cu ocazia aceasta și a fost foarte frumos. I-am avut invitați pe Bogdan Tănase la chitară și Marta Popovici la voce. Doi tineri muzicieni, care au 20, 20 și ceva de ani, deci sunt foarte tineri și foarte talentați și în continuare voi invita muzicieni tineri, muzicieni mai titrați. Există câțiva prieteni și artiști din zona teatrului pe care aș dori să-i invit și care, de asemenea, sunt actori și muzicieni și vreau să facem un schimb de idei și de muzică și cu ei. N-am o listă încă conturată cu artiștii care vor veni. De exemplu, săptămâna care urmează va fi invitat actorul și cântărețul Zoltan Butuc, care este și un compozitor al propriilor cântece. Are o muzică pe care o compune chiar el și o parte din muzica lui este compusă pe versuri ale unor poeți, ca Nichita Stănescu și este un personaj foarte interesant și sunt convins că va fi foarte frumos și vom avea lucruri interesante de vorbit și de împărțit și muzical, și verbal.


Spuneți-ne, când și unde vă pot asculta spectatorii?

Ele sunt duminica, de la ora 15.00 și durează, în principiu, o oră. Sunt anunțate prin Facebook. Sunt făcute prin live, pe Facebook, deci oamenii pot intra pe pagina Gustări muzicale de pe Facebook. Sau pot intra pe pagina mea, Cătălin Milea, în perioada aceasta de timp și acolo vor vedea această întâlnire duminicală, "Gustări muzicale".


Interviu realizat de Alexandra Scumpu