Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianistul Horia Mihail

Publicat: luni, 20 Aprilie 2020 , ora 20.02

Petrecem cu toții niște săptămâni altfel... să spunem. Cum folosiți dumneavoastră acest timp?

Îl folosesc cu foarte multă răbdare. În principal, pentru a face lucruri pe care nu le-am făcut până acum sau pe care le amânam de ceva vreme. În primul rând, la nivel personal, încerc să privesc în interiorul meu, într-un fel pe care nu l-am făcut anterior, încerc să mă bucur de anumite lucruri pe care le uitasem sau să descopăr unele noi. Din fericire, locuiesc în Brașov, am o grădină și am învățat să mă bucur de un bondar, de un fluture, de o floare, să muncesc în grădină. Chiar acum, înainte să intru în discuție cu dumneavoastră eram în grădină și făceam una-alta. Până la urmă, eu cred că această pandemie, deși este un lucru oribil pentru omenire, poate să ne și îndrepte într-un fel și eu sper ca atunci când totul se va termina să ne întoarcem la o lume normală, dar un pic diferită.


Aveți și activități în mediul online de care vă ocupați în perioada aceasta?

Da. Imediat după ce s-a declarat starea de urgență am inițiat o platformă care se cheamă tamtam.live, în care, împreună cu partenerii mei, Ioan Dragoș Dumitriu și Sebastian Gheorghiu, organizăm concerte live, nu neapărat de muzică clasică și jazz, avem în program și teatru. Ideea este că încercăm să menținem spiritul sus, atât al artiștilor, mai ales a celor independenți, cărora li s-au diminuat drastic veniturile, dar și către public, fiindcă eu cred că este important pentru fiecare să știm că se întâmplă lucruri, lumea nu s-a oprit, inclusiv a noastră. Urmăresc foarte mult ce se întâmplă la nivel social, politic și medical. Am și participat la câteva acțiuni de strângere de fonduri în favoarea diverselor spitale din România. Sunt convins că o să trecem cu bine peste această perioadă.


Simțiți lipsa contactului cu publicul?

Da, bineînțeles, însă în același timp, cum vă spuneam, la nivel personal, trec printr-o perioadă benefică, perioadă de regăsire și sunt convins că dacă această pauză nu intervenea, aș fi mers în continuare în acea direcție care acum îmi dau seama că nu era neapărat cea mai bună. Când voi reveni pe scenă, voi avea grijă ca fiecare, dar absolut fiecare concert, să-l tratez ca și când ar fi ultimul. Bun, poate e un pic dur ceea ce am spus, dar e o stare, o stare anume.

Interviu realizat de Andreea Kiseleff