Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Stagiunea Regală - concert cu program integral Beethoven

Publicat: joi, 5 Martie 2020 , ora 9.47

Radio România Muzical va transmite în direct, duminică, 8 martie 2020, începând cu ora 19:00, concertul susținut de Camerata Regală la Ateneul Român. La pupitru va sta dirijorul principal al orchestrei - Constantin Adrian Grigore iar solist va fi violonistul Liviu Prunaru, concert-maestru al prestigioasei Orchestre Regale Concertgebow din Amsterdam. Este prima întâlnire pe scena de concert a violonistului Liviu Prunaru cu dirijorul Constantin Adrian Grigore, protagonistul următorului interviu. 

Este prima colaborare cu Liviu Prunaru, de care sunt foarte bucuros, atât eu, cât și colegii mei din Camerata Regală.

Ați ales pentru programul din 8 martie să prezentați creația lui Ludwig van Beethoven. Sunt sigur că ați ținut cont și de faptul că este un an Beethoven, dar cum s-a ajuns la această structură de program?

Sigur că da. Am ținut cont de faptul că anul acesta se aniversează 250 de ani de la nașterea marelui compozitor, al titanului de la Bonn și de aceea am inclus în programul acestui concert al Cameratei Regale, concertul pentru vioară și orchestră și Simfonia nr. 3 Eroica în Mi bemol major.


Dedicați acest concert memoriei violistei Laura Zecheru, colega noastră. Știu că ea a evoluat încă de la început alături de Camerata Regală...

Așa este. Din păcate, colega noastră s-a stins, în urmă cu puțin timp și am decis ca acest concert al stagiunii regale, pe care îl vom avea duminică la Ateneul Român să poarte această marcă a Laurei și să fie dedicat ei, pentru că ea a fost, dacă nu mă înșel la toate concertele Cameratei Regale, începând cu anul 2010 și atunci acest concert va fi dedicat ei, urmând ca toate încasările rezultate în urma biletelor să fie donate familiei acesteia.


Interviu realizat de Lucian Haralambie