Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Cristian Sandu

Publicat: vineri, 31 Ianuarie 2020 , ora 13.29

Ați mai avut experiențe muzicale anterioare cu orchestre din Columbia. Cu ce ocazie reveniți acum, pentru această serie de spectacole în Bogota, în care veți dirija Orchestra Simfonică Națională a Columbiei?

Revin în Columbia după 13 ani. Am dirijat atunci Orchestra Operei din Degu, într-un ciclu de gale de operă în toată Columbia – a fost un turneu de 7 spectacole. Iar după 13 ani mă reîntorc, de data aceasta la pupitrul Orchestrei Teatrului Colon din Bogota, în Lacul lebedelor de Ceaikovski.


Ce orașe și săli de concerte vor fi incluse în programul turneului?

De data aceasta rămân doar la Bogota. Vor fi patru spectacole, cinci de fapt, pentru că sâmbătă va fi și un matineu și, după cum am spus, este vorba de Lacul lebedelor alături de ansamblul de balet al Școlii Vaganova din St. Petersburg, afiliate Teatrului Mariinsky, și alături de doi soliști Nika Tskhvitariia de la Teatrul Mariinsky și Iván Sitnikov, solist principal al Teatrului Balșoi din Moscova. Lacul lebedelor de Ceaikovski... va fi doar ușor diferită montarea, pentru că original ea este în patru acte și totul este comprimat în trei acte cu o singură pauză pentru a fi puțin mai scurt.


Cu ce artiști veți avea ocazia să colaborați în afară de cei menționați?

Este vorba de Academia Vaganova de la St. Petersburg. Practic, sunt artiștii care termină, absolvă studiile de balet de la St. Petersburg, urmând după aceea să populeze toate teatrele muzicale mai ales din St. Petersburg, dar și din Rusia. Și cele două nume de soliști principali de la Teatrul Mariinsky și Teatrul Balșoi.

Interviu realizat de Alexandra Scumpu