Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu mezzosoprana Sorana Negrea

Publicat: joi, 23 Ianuarie 2020 , ora 15.14

Pe scena Sălii Radio are loc joi, 23 ianuarie, un concert susținut de Orchestra Națională Radio, sub bagheta lui Joszef Horvath. Detalii aflăm de la mezzosoprana Sorana Negrea, solistă în cadrul evenimentului.

Pentru început, vă rog să ne vorbiți despre lucrarea în cadrul căreia sunteți solistă, Prima noapte a Walpurgiei de Felix Mendelssohn. Ce ar trebui să știe publicul despre acest opus înaintea concertului de la Sala Radio?

Este o cantată de Mendelssohn pe textul lui Goethe. Este vorba despre druizi, care încearcă să-și continue ritualurile specifice religiei lor. Este un opus romantic, foarte cantabilă... cred că o să placă publicului. Este o lucrare destul de necântată, cel puțin în România, și cred că va avea succes la public.


Cum au decurs repetițiile până acum?

Foarte bine. Este, cred, un debut pentru toată lumea - și pentru noi, soliștii, și pentru maestrul Horvath, și pentru orchestră și pentru cor.


Este prima colaborare cu dirijorul Jozsef Horvath?

Pentru mine nu, nu este prima. Am mai avut colaborări tot în repertoriul vocal-simfonic și am cântat chiar și o gală de operă cu dumnealui. este dirijor de operă, ceea ce pe noi, soliștii vocali, ne ajută foarte mult, pentru că face foarte bine relația dintre orchestră și noi, asta fiind ceea ce face dumnealui în mod normal. Este prima mea colaborare cu Radioul în schimb. Este debutul meu pe această scenă, pe care îl așteptam oarecum, pentru că este printre visurile noastre, ale tuturor, să ajungem să cântăm și pe această scenă.


Interviu realizat de Petre Fugaciu