Se întâmplă la Radio România Înapoi

Short Stories - seara de jazz cu saxofonistul Cristian Soleanu si Big Band-ul Radio

Publicat: vineri, 15 Martie 2024 , ora 13.55

Joi, 21 martie (de la ora 19:00), saxofonistul Cristian Soleanu va urca pe scena Sălii Radio ca invitat al Big Band-ului Radio, într-o seară de jazz specială, intitulată Short Stories.

Artistul român va "povesti" muzical publicului bucureștean, prin piese care poartă chiar semnătura sa. Veți asculta astfel un repertoriu compus în exclusivitate de Cristian Soleanu, unele dintre piese fiind concepute pentru Big Band - The 6th Studio Big Band Suite, More sau On Blues, alte compoziții originale fiind orchestrate special pentru acest eveniment - precum Anastasia sau Peter's Dream. De asemenea, vă veți bucura la Sala Radio și de două prime audiții semnate de muzicianul român.

Cristian Soleanu a făcut parte din Big Band-ul Radio între 1990 - 2019. A colaborat cu cele mai importante nume ale jazz-ului românesc și a lucrat cu regizori de teatru și de film din România, pentru coloana sonoră a mai multor spectacole și pelicule cinematografice. În 2008, a inițiat proiectul muzical și turneul Cristian Soleanu American Quartet - alături de muzicieni rezidenți în New York - Lucian Ban, John Hebert și Eric McPherson.

În anul 2011 a pus bazele proiectul Twin Thoughts - împreună cu chitaristul George Dumitriu, proiect din care fac parte Mattia Magattelli și Kristian Krajncan. A fost curator al stagiunii de jazz Artist in Residence (prezentată de ARCUB) și curator al Bucharest Jazz Festival.

Evenimentul va fi dirijat de Simona Strungaru, care declară despre concertul pe care îl pregătește: "Ne bucurăm să îl avem ca invitat pe reputatul saxofonist Cristian Soleanu, unul dintre artiștii de calibru ai României. Calitățile sale interpretative, gustul muzical și pasiunea pentru muzică i-au inspirat și impulsionat ani de-a rândul pe colegii muzicieni din Big Band-ul Radio și nu numai. În concertul intitulat Short Stories îl vom descoperi și în calitate de compozitor, programul fiind realizat exclusiv din lucrările semnate de el."

Concertul va fi transmis live pe calea undelor, pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical, dar și live online pe site-urile celor două posturi de radio și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021.314.68.00). Programul casei de bilete, pe www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online - pe entertix.ro și myticket.ro, dar și în librăriile Cărturești.