Știri muzicale din țară Înapoi

Ediția a XXII-a a Festivalului 'ICon Arts', concert inaugural la Mediaș

Publicat: luni, 22 Iulie 2024 , ora 0.00
Luni, 22 iulie 2024, are loc primul concert din cadrul ediției a XXII-a a Festivalului ICon Arts, unul dintre cele mai longevive proiecte dedicate artelor contemporane din România, cu accent pe punerea în valoare a tinerilor muzicieni. Seria se desfășoară până în 11 august, în nouă localități din Transilvania și cuprinde premiere artistice, spectacole de dans contemporan, concerte și recitaluri de muzică clasică și jazz.
Deschiderea festivalului are loc începând cu ora 19.00, la Biserica Evanghelică Sf. Margareta din Mediaș, evenimentul făcând parte și din stagiunea Orgelsommer a acestui lăcaș de cult. Vor evolua în fața publicului violoncelistul László Fenyő, soprana Veronica Anușca, baritonul Cristian Hodrea și pianiștii Adina Alupei și Andra Mărgineanu. Muzicienii vor prezenta, între altele, piese camerale de Robert Schumann, Claude Debussy și Karl Jenkins.
În paralel cu seria de concerte a Festivalului se derulează, până în 11 august, și Academia ICon Arts, care include trei sesiuni de masterclass-uri cu durata de o săptămână, adresate tinerilor muzicieni.
Larisa Clempuș