Știri muzicale din țară Înapoi

„Classics for Pleasure” - ultimele trei zile

Publicat: vineri, 19 Iulie 2024 , ora 0.00

Până în data de 21 iulie, orașul Sibiu găzduiește cea de-a XIV-a ediție a festivalului "Classics for Pleasure", organizat de Asociația Elite Art Club UNESCO. Intitulată "Unity in Harmony", ediția din acest an celebrează muzica clasică și unitatea prin armonie, iar la acest sfârșit de săptămână publicul se va putea bucura de ultimele trei seri cu muzică clasică în Piața Mare a Sibiului.

Așadar, festivalul continuă astăzi, 19 iulie, cu un concert intitulat "Harmony Fusion" propus de Marin Cazacu și ansamblul "Violoncellissimo". Programul include lucrări din repertoriul clasic, precum și teme rock, pop și heavy metal.

Mâine, 20 iulie, va evolua "Athenaeum Chamber Orchestra", înființată și condusă de violonistul Rafael Butaru.

Iar, duminică, 21 iulie, în încheierea festivalului de la Sibiu va avea loc evenimentul intitulat "Proms of Delight", în care baritonul Florin Estefan și tenorul Eusebiu Huțan, acompaniați de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, vor evoca atmosfera caldă și emoționantă a serilor italiene. Învitați sunt Gabriele Corsaro la bandoneon și pianistul Ovidiu Lup, iar conducerea muzicală este asigurată de Vladimir Lungu.

Toate cele trei concerte încep la ora 20:00.

Ioana Țintea