Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu solista vocală Teodora Brody

Publicat: vineri, 24 Mai 2024 , ora 10.00

"Unifying Worlds: Classical Meets Jazz" este titlul unui nou spectacol susținut de cântăreața Teodora Brody-Enache. Evenimentul va avea loc în București, la Sala Luceafărul, în seara de duminică, 26 mai, începând cu ora 19:30. Detalii despre concert aflăm dintr-un interviu cu Teodora Brody-Enache, realizat de colegul nostru Viorel Grecu.


Teodora, te rugăm să ne introduci în lumea sau în lumile noului tău spectacol!

Este un concept care îmi definește foarte mult acum personalitatea artistică, și anume, prin sunetul pe care îl am și pe care l-am dobândit, unesc lumi. Concret, lumi muzicale - muzica de jazz cu muzica rădăcinilor noastre românești, cu muzica clasică. Dar, de asemenea, lumi văzute, lumi nevăzute, lumea sufletului cu lumea materială... e ca o împăcare a mea cu lumea acest spectacol.


Va fi, din ce am înțeles, și un omagiu pentru un mare muzician?

Acest Unifying Worlds l-am inițiat acum câțiva ani, când am fost invitată în cadrul Festivalului "George Enescu" și am susținut atunci - foarte multă lume știe, dar nu îndeajuns de multă lume - versiunile vocale ale rapsodiilor enesciene. Și astăzi, Unifying Worlds vine cu următorul pas; este un omagiu adus personalității artistice care a fost și rămâne Pablo Casals. Și, bineînțeles, din spectacol, din repertoriu avem foarte multe surprize, foarte multe noutăți, avem un moment Mozart, Bach, bineînțeles Bela Bartok. Deci, Unifying Worlds merge mai departe forând și aducând la suprafață noi versiuni vocale ale unor hituri clasice, ale unor opusuri clasice cunoscute și iubite mult de audiență.


Cine te va însoți pe scenă duminică seara?

Partenerii mei de ceva vreme: Călin Grigoriu - chitară, care a scris orchestrațiile pentru cvartet, Andrei Chivu - cello și invitatul nostru, percuție braziliană - Joca Perpignan. Joca Perpignan a mai fost la Bucharest Jazz Festival și a cucerit foarte mult publicul și îmi place să-l aduc mereu când e vorba să unim lumi, pentru că el vine cu acel "flavor", cu acel limbaj brazilian, ritmurile acelea care sunt fermecătoare.


Să spunem că spectacolul de duminică este, de fapt, începutul unui turneu care se va întinde și dincolo de Ocean.

Da. Dar acolo, în mod special, vom duce versiunile rapsodiilor enesciene, pentru că publicul american și românii de peste Ocean doresc foarte mult să aducem aceste versiuni vocale și să audă rapsodiile enesciene vocal.


Vei concerta și la Kennedy Center, din ce am văzut.

Da, unul dintre concerte va fi în faimosul Kennedy Center.


Până atunci, vor fi și alte concerte în orașele din țară?

În toamnă o să se întâmple ceva. Lăsăm surpriză ca să avem atunci ce spune, o să ducem acest concert și în țară, dar într-o altă formulă. Vom spune la timpul potrivit.


Până atunci, să repetăm când veți putea fi văzuți tu și colegii tăi de formație la București și unde?

Pe 26 mai, duminică, la Sala Luceafărul, la ora 19.30. Vă așteptăm! E o nouă călătorie muzicală în care publicul are un mare rol - e un schimb de energii de pe scenă cu publicul fantastic...


Asta e o trăsătură definitorie a concertelor tale, această conexiune permanentă cu publicul.

Da, cred că acesta este, cumva, visul fiecărui muzician, fiecărui artist. Pentru că, fiecare artist, în felul lui, dorește să dăruiască. Asta este, de fapt, arta!

Interviu realizat de Viorel Grecu