Agenda de concert Înapoi
AdMusicam Concert Series continuă cu evenimentul #10 Mozart! în Sala Mare a ICR
Din program fac parte următoarele lucrări:
· Sonata pentru pian nr. 8 în la minor
· Duetul nr. 4 în Do major
· Trio pentru clarinet, violă și pian în Mi bemol major "Kegelstatt"
· Cvartet cu flaut în Re major
· Cvintet cu clarinet în La major
Marius Onică (#AdMusicam 2023) este un tânăr clarinetist de doar 20 de ani, născut la București. A început studiul clarinetului cu tatăl său, la vârsta de nouă ani, făcând primii pași către muzică. Un an mai târziu, a început să facă performanță la "Colegiul Național de Muzică George Enescu" din București unde a obținut peste 70 de premii speciale și premii întâi la olimpiade Naționale și concursuri, Bursier UNIMIR în anul 2022. De asemenea, Marius a obținut locul II la "International Music Moscow Competition". Debutul lui ca solist a fost în anul 2022 pe scena Ateneului Român. Marius a urmat cursuri de măiestrie cu Milan Rericha (Cehia), Pablo Barragan (Spania), Valentin Urypuin (Russia), Nadia Sofokleous (Germania), Fabio Di Casola (Italia), Peter Stark (Anglia). În prezent, Marius este anul II la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa Maestrului Emil Vișenescu și este membru al orchestrei de tineret "Sinfonietta".
Maria Velea (#AdMusicam 2023) a început studiul flautului în orașul natal, Cernăuți. În prezent studiază la Facultatea de Interpretare Muzicală a Universității Naționale de Muzică din București, sub îndrumarea prof. univ. dr. Ion Bogdan Ștefănescu. Din anul 2021 este membră a ansamblului "Flaut Power", alături de care a susținut concerte în cadrul Festivalului Internațional "Meridian", în Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, la Ateneul Român și la Casa Artelor "Dinu Lipatti". A susținut, de asemenea, recitaluri la Sala Radio ("Viața într-o valiză", 2023) și la Ateneul Român, în cadrul Festivalului "Vară Magică", alături de pianista Sânziana Mircea. Maria Velea a participat, în anul 2023, la mai multe recitaluri din cadrul turneului "Imagine baroque - Quasi una fantasia" al pianistei Sânziana Mircea.
Rebeca Petre (#AdMusicam 2023)a început studiul viorii la vârsta de șapte ani, la Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" din București. În prezent este studentă a Universității Naționale de Muzică din București. Pe parcursul anilor de formare a câștigat mai multe premii la concursuri si Olimpiade Naționale. A participat la numeroase concerte și recitaluri alături de orchestre simfonice și formații de muzică de cameră, perfecționându-se la cursuri de măiestrie cu instrumentiști și dirijori de renume internațional precum: Florin Croitoru, Radu Chișu, Rony Rogoff, Peter Stark, Leo Hussain.
Cristina Drăghici (#AdMusicam 2023) a început studiul viorii la vârsta de șase ani, la Școala Gimnazială de Arte nr. 5 din București, a continuat studiile la Colegiul Național de Arte ,,Dinu Lipatti", iar în prezent este studentă la Universitatea Națională de Muzică București, clasa prof. Florin Croitoru. De-a lungul timpului, a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale atât ca solistă, cât și ca membră în formații camerale. A concertat pe diferite scene din țară și din străinătate: Voralberg (Austria), Chichester (Anglia), Sankt Gallen (Elveția) și Chișinău (Republica Moldova).
Iarina Ișfan (#AdMusicam 2023) este masterandă în anul II la Facultatea de Interpretare Muzicală a Universității Naționale de Muzică București, la clasa de vioară a profesorului Ladislau Csendes. A concertat alături de orchestre naționale, precum Orchestra Națională Simfonică a României, Orchestra Filarmonicii "George Enescu'" și Orchestra Filarmonicii din Ploiești. Recent, a participat la Festivalul Young Euro Classic de la Berlin și la Festivalul Internațional George Enescu în calitate de membru al Orchestrei Naționale de Tineret a României.
Ștefania Cîrjaliu (#AdMusicam 2023) a început studiul violei la vârsta de 10 ani cu prof. Carmen Cristian, obținând numeroase premii importante la concursuri naționale și internaționale precum Olimpiada Națională de interpretare instrumentală, "Tinere Talente", "Corneliu Cezar". La vârsta de 14 ani a început studiile la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București, absolvind la clasa prof. Camelia Ioana Vodă. A urmat cursuri de măiestrie cu Lucian Moraru, Pacalin Pavaci, Peter Stark. Debutul ca solistă a avut loc în anul 2018 la Bordeaux, Franța alături de orchestra Altissimo. A colaborat cu Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiești. În prezent este studentă a Universității Naționale de Muzică din București la clasa prof. dr. conf. Univ. Marian Movileanu.
Teodora Boloca(#AdMusicam 2022) a început studiile muzicale la vârsta de 11 ani, la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" din Suceava, la clasa de violă a prof. Doina Chișcă. Aceasta a avut un rol deosebit de important în dezvoltarea muzicală și nu numai a Teodorei în perioada respectivă, încurajând-o să participe la concursuri de interpretare instrumentală. În 2019 a continuat să studieze la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, la clasa prof. Marius Suărășan. Încă din aceeași perioadă, aceasta beneficiază de îndrumările violistei Aida-Carmen Soanea, atât în țară, cât și în străinătate, la Universitatea Privată de Muzică "Gustav Mahler" din Klagenfurt, Austria. Ca membră în diferite orchestre și ansambluri orchestrale, precum Orchestra Română de Tineret, Teodora a susținut concerte pe scenele mai multor țări, printre care se numără Portugalia, Slovenia, Austria, Bulgaria și România.
Artemii Mihai (#AdMusicam 2023), născut în Republica Moldova, la Chișinău, a început studiul violoncelului la liceul de muzică Ciprian Porumbescu. Este membru al Moldovan National Youth Orchestra, Orchestra Română de Tineret, Ansamblul Violoncelissimo. În prezent, studiază la UNMB la clasa prof. Marin Cazacu și se pregătește și sub mentoratul violonceliștilor Ștefan Cazacu și Constantin Borodin. A participat, în calitate de colaborator, la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici din Chișinău, la festivalul Chei din UNMB, festivalul Classix din Iași, festivalul DescOpera din Chișinău, a colaborat cu dirijori renumiți precum: Leo Hussain, Cristian Mandeal, Gabriel Bebeșelea, Cristian Spătaru, Freidrich Pfeiffer. A câștigat premiul III la concursul IMC (International Music Competition) la muzică de cameră, sub îndrumarea profesorului de muzică de cameră din UNMB, Mircea Marian.
Fabiani Prcsina(#AdMusicam 2023) a început cursurile de pian la vârsta de 7 ani, la secția de muzică a școlii gimnaziale "I.G. Duca" Petroșani, la clasa prof. Adina Stan. Acolo a luat numeroase premii naționale și internaționale, printre cele mai importante enumerându-se: premiul I la faza națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală Cluj; premiul I, Premiul "Gyorgy Kurtag", Trofeul "Clara Peia" și Marele Premiu la Concursul Internațional "Clara Peia" Lugoj; premiul I și Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, filiala Lugoj, Concursul Internațional "Clara Peia"; premiul I la "Concours International de Piano de Nice Côte d'Azur" Nisa; premiul I și Premiul special pentru Muzica Românească la festivalul internațional "Klavier Art". De asemenea, a participat la numeroase concerte și recitaluri în țară și în străinătate și a debutat, la Ateneul Român, în anul 2018, cu piesa "Carnavalul Animalelor" de Camille Saint-Saens, în cadrul proiectului "Camerata Regală și Micii Muzicieni". În anul 2020 a fost bursier în proiectul "Tinere Talente" al Fundației Regale Margareta a României; cu ajutorul lor, chiar și în pandemie, a susținut două recitaluri - la Casa de Arte Dinu Lipatti și la Palatul Suțu, București (în stagiunea ACCUM). În prezent, este student al Universității Naționale de Muzică București, la clasa prof. univ. dr. Vlad Dimulescu. Fabiani Prcsina va interpreta la pianul Steinway pus la dispoziția ICR de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.
AdMusicam Concert Series este o componentă a programului ICR de instruire #AdMusicam organizat de Institutul Cultural Român, adresat muzicienilor cu vârste între 16 și 25 de ani.