Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Tiberiu Soare, numit dirijor principal la Filarmonica din Sibiu

Publicat: vineri, 25 Septembrie 2020 , ora 12.55
După o perioadă lungă în care Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu nu a avut un dirijor principal, lansarea noului sezon muzical, Stațiunea Muzicală Brukenthal, aduce cu sine - pe lângă alte surprize pregătite publicului - numirea cunoscutului muzician Tiberiu Soare în funcția de dirijor principal. Prima apariție în această nouă ipostază este programată în 1 octombrie, în Concertul de deschidere a stagiunii 2020-2021.
'Maestrul Tiberiu Soare - un dirijor consacrat, cu o activitate prodigioasă - onorează astfel Sibiul și pe sibieni, într-o epocă de creștere culturală și economică. Totul a fost posibil datorită viziunii și inițiativei dirijorului Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu. Sunt sigur că vom avea o colaborare frumoasă și fructuoasă, așteptată atât de artiști cât și de publicul nostru', a spus Radu Marius, concert-maestru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu.
Cunoscut publicului sibian prin nenumăratele colaborări avute de-a lungul timpului, dirijorul Tiberiu Soare a putut fi urmărit recent în două concerte din cadrul proiectului Sibiu Opera Festival.
'Sunt foarte bucuros și onorat de invitația Filarmonicii din Sibiu de a mă alătura efortului muzicienilor acestei prestigioase instituții pentru aducerea în fața publicului a muzicii de cea mai înaltă calitate. Suntem cu toții conștienți de rolul extrem de important pe care îl avem de îndeplinit în viața comunității prin promovarea culturii veritabile. Identitatea autentică apare și se menține prin aderarea la un set de valori comune, iar patrimoniul cultural este cea mai scurtă cale de cristalizare a acestora', a declarat Tiberiu Soare.
Larisa Clempuș