Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Eugen Țichindeleanu a fost numit liderul Orchestrei Simfonice City of Birmingham

Publicat: vineri, 8 Mai 2020 , ora 0.00

Violonistul Eugen Țichindeleanu a fost numit concert maestru al Orchestrei Simfonice City of Birmingham, se arată într-un comunicat publicat ieri, 7 mai 2020, pe site-ul oficial al ansamblului britanic. Muzicianul român va începe această colaborare din stagiunea 2020-2021.
Născut într-o familie de muzicieni, educat la Bucureși și Paris, Eugen Țichindeleanu este laureat al câtorva competiții importante - între ele numărându-se concursurile "George Enescu" de la București, "Carl Nielsen" din Danemarca și "Long-Thibaud-Crespin" din Franța. Violonistul a fost membru al Orchestrei Capitole din Toulouse și, din 2012, concert-maestru al Orchestrei Simfonice din Odense, Danemarca. Țichindeleanu apare pe scenă și în calitate de solist, partener de muzică de cameră și concert-maestru invitat al diverselor ansambluri din lume, cântând inclusiv cu London Philharmonic Orchestra, BBC Philharmonic, orchestrele Filarmonicilor din Oslo, Trondheim și Copenhaga și Orchestra Simfonică din Singapore.
Țichindeleanu colaborează din noiembrie 2018 cu Orchestra simfonică City of Birmingham. Despre această numire, Eugen Țichindeleanu spune: "Sunt foarte recunoscător și entuziasmat. Timpul petrecut de mine cu fericita familie CBSO a fost deja minunat și abia aștept să contribui cu energia și pasiunea mea pentru muzică la interpretări care să uimească publicul din Birmingham, Marea Britanie și restul lumii."
Directorul executiv al orchestrei, Stephen Maddock, a comentat: "Suntem foarte încântați să îl primim pe Eugen în familia CBSO aici, la Birmingham. Interpretările din trecut ale lui Eugen cu orchestra au arătat incredibila sa muzicalitate și abilitate de a conduce ansamblul, de aceea suntem nerăbdători să începem noua noastră colaborare cu el imediat ce se vor relua concertele, în stagiunea noastră aniversară."

Detalii despre noua numire puteți afla chiar de la Eugen Țichindeleanu, care va discuta live, pe pagina de Facebook a Radio România Muzical, cu Cristina Comandașu. Luni, 18 mai, de la ora 18.00.

Irina Cristina Vasilescu