Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se încheie Săptămâna Internațională a Muzicii Noi

Publicat: duminică, 26 Mai 2024 , ora 0.00

Ediția a 33-a a Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi se încheie duminică, 26 mai 2024. În ultima zi a festivalului sunt programate următoarele evenimente:

De la ora 11.00, în Sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică din București va evolua Cvartetul Arcadia, într-un program cu lucrări de Helena Tulve, Kimmo Hakola, Vlad Baciu, Doina Rotaru și Ulpiu Vlad.

În Sala Constantin Silvestri a aceleiași instituții, începând cu ora 17.00, vor putea fi ascultați Ladislau Csendes la vioară și Cătălin Crețu la instrumente electronice. În program - creații de Luigi Nono, Cătălin Crețu și Octavian Nemescu.

Iar de la ora 19.00, în Sala Enescu a Universității Naționale de Muzică București, ansamblul Profil condus de Dan Dediu va interpreta piese de Adrian Iorgulescu, Laszlo Tihanyi și Ștefan Niculescu.

Tot sub egida Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi, se desfășoară duminică, 26 mai, un recital de lied românesc la Muzeul Național George Enescu din Sinaia. Calea spre Nirvana este titlul acestui recital, care va fi susținut, de la ora 12.00, de sopranele Ioana Mihalcea și Oana Berbec. La pian - Raluca Ouatu.

Larisa Clempuș