Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Cristian Măcelaru și Orchestra WDR – Timișoara, capitală culturală europeană, în direct la Radio România Muzical

Publicat: joi, 9 Martie 2023 , ora 17.53


Unul dintre evenimentele importante din cadrul programului "Timișoara, capitală culturală europeană" are loc marți, 14 martie, ora 19.00, când Cristian Măcelaru, ambasador al programului, susține un concert la pupitrul Orchestrei Radiodifuziunii WDR, al cărui dirijor șef este din 2019. Concertul are loc în Sala Capitol a Filarmonicii "Banatul" din Timișoara. Solist este pianistul macedonean Simon Trpceski, alături de care Cristian Măcelaru a înregistrat un disc nominalizat în 2022 la premiile ICMA (International Classical Music Awards).

Programul cuprinde două lucrări de Johannes Brahms: Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră și Simfonia a IV-a, alături de "Caritas", opus semnat de Klaus Lang, compozitor austriac născut în anul 1971, lucrare comandată de WDR, interpretată în primă audiție românească.

Concertul de la Timișoara poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical, de la ora 19.00, în același timp, și la TVR Cultural. De la ora 20.00 a României, în aceeași seară, concertul este difuzat și de televiziunea ARTE, sunetul fiind asigurat de echipa Radio România.

Concertul este comentat din studioul Radio România Muzical de la București de Anca Ioana Andriescu.