Arhivă : Agenda de concert Înapoi

SoNoRo 'The Dreamers' - Victoria visătorilor și puterea viselor împlinite

Publicat: marți, 20 Octombrie 2015 , ora 14.06

SoNoRo aniversează un deceniu de existență printr-o ediție specială, în care sărbătorim împreună visele împlinite.

Deschiderea oficială a festivalului are loc pe 30 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni din București, cu piese de Franz Schubert, Gabriel Fauré și George Enescu.

Ediția aniversară cuprinde 18 concerte, la București, Arad, Cluj-Napoca și Bistrița, cu piese atent selectate, inspirate de tărâmul viselor și al visurilor, și titluri sugestive precum: "Journal of Dreams", "The Night Vision", "The Dreamers", "Il Sogno", "Spoken Dreams", "Mozart: Radiography of Dreams".

"În cei zece ani de existență ai Festivalului SoNoRo am visat și imaginat, am interpretat și împărțit cu dumneavoastră multe lucruri, idei sau imbolduri, artistice, personale, intense și iesite din comun. Am mizat pe parteneriate pe termen lung, care au la bază încredere, calitate, punctualitate și promisiuni respectate, și pe faptul că toate părțile implicate au de câștigat, că putem aduce drept garanție calitatea artistică și organizatorică.

Rezultatul înseamnă o decadă de muzică bună, alături de prieteni vechi și noi. Mulți dintre aceștia se vor întoarce în luna noiembrie pentru a sărbători împreună aniversarea acestor minunați zece ani de SoNoRo.

Marele poet mexican Octavio Paz remarca cu înțelepciune: "Meritați-vă visul!" Și noi vom face totul pentru a ni-l merita, transformând SoNoRo The Dreamers în două săptămâni magice și încântătoare. Fiți alături de noi în această lume de vis!"

Răzvan Popovici, Director SoNoRo, și Diana Ketler, Director artistic SoNoRo

Peste 35 de artiști internaționali, muzicieni binecunoscuți publicului SoNoRo și membri de renume ai elitei muzicale europene, vor lua parte anul acesta la festival: pianistul Konstantin Lifschitz, violoniștii Philippe Graffin, Anna-Liisa Bezrodny, Marc Bouchov, Alissa Margulis, Daniel Rowland, violonceliștii Alexander Bouzlov, Alexander Chaushian, Jan-Erik Gustaffson, clarinetistul Michel Lethiec, acordeonistul Srdjan Vukasinovic, duo-ul Lucian Ban și Mat Maneri, Cvartetul Casal și orchestra elvețiană Chaarts.

Publicul bucureștean va avea douăsprezece ocazii să intre in atmosfera festivalului, începând cu spectacolul de deschidere de la Palatul Cotroceni și continuând cu serate muzicale în sălile de spectacol din Palatul Cercului Militar Național, ARCUB - Gabroveni, The Ark, Institutul Cultural Român, Palatul Bragadiru, Muzeul Național de Artă al României, Ateneul Român și la Catedrala Sfântul Iosif.

Ultimul concert din București, "Dream on - Happy Birthday, SoNoRo!", are loc la Palatul Bragadiru, iar programul este o surpriză oferită publicului de renumitul violonist Gilles Apap și artiștii SoNoRo.

După experiențele extrem de plăcute din anii precedenți, SoNoRo a pregătit anul acesta două Saloane muzicale, alături de criticul literar Marius Chivu și Edmond Niculușcă, președintele A.R.C.E.N., găzduite de ARCUB - Gabroveni în București și de Banca Națională a României, sucursala din Cluj-Napoca.

La cele de mai sus se adaugă continuarea colaborării cu Universitatea de Artă si Design din Cluj-Napoca, concretizată în producerea unor obiecte unicat, de colecție, inspirate de atmosfera și vizualul festivalului. Produsele vor fi disponibile la vânzare la toate concertele SoNoRo din București și din țară.

A X-a ediție SoNoRo prilejuiește și lansarea unui nou album - Lived and Dreamed - avându-i ca protagoniști pe patru dintre membrii Ensemble Raro, ansamblul "in residence" al Festivalului SoNoRo: Diana Ketler, Alina Pogostkina, Răzvan Popovici și Bernhard Naoki Hedenborg. Repertoriul include cvartetele cu pian ale lui Josef Suk și Antonín Dvoűák și Povestea lui Leoč Janáèek pentru violoncel și pian.

SoNoRo continuă expansiunea națională printr-un concert organizat în premieră la Arad și, la nivel internațional, printr-un concert organizat pe 30 noiembrie 2015, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, în renumita Carnegie Hall din New York.

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele și abonamentele sunt disponibile prin rețeaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești, librăriile Humanitas și online, pe www.eventim.ro. Biletele se pot achiziționa și de la casele de bilete ale sălilor de concert, în serile evenimentelor SoNoRo.

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim planul vieții culturale românești și a inclus scena muzicală românească într-o rețea de festivaluri europene de înaltă ținută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel și Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim și Carnegie Hall din New York.

Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (10 ani), SoNoRo-Inteferențe, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (9 ani), SoNoRo On Tour (8 ani), SoNoRo Arezzo (5 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite în clădiri de patrimoniu din România (3 ani), și SoNoRo Sofia (2 ani).

SoNoRo este membru al European Festivals Association.

SoNoRo este un proiect cultural aflat sub Înaltul Patronaj al Președinției României.

***

Festival prezentat de: Raiffeisen Bank

Sponsori principali: BMW, E.ON România, RomCapital Invest

Parteneri principali: ARCUB, Consilul General al Municipiului București, Primăria Municipiului București, Ambasada Republicii Federale Germania

Sponsori: UPC, Novotel Hotels, YAMAHA, Ciga Energy, Ernst & Young, SIVECO Romania

Parteneri: Administrația Prezidențială, Palatul Cercului Militar Național, Palatul Bragadiru, The Ark, Catedrala Sf. Iosif, Colegiul Național de Muzică "George Enescu", Privileg Catering, Reader's Café, Illy, Avincis, Aqua Carpatica, Beautyfood, Grano, Kunnai, Sofa, Hambar, Cărturești, Anthony Frost, Media Image, Clinica de Oftalmologie ALCOR, Universitatea de Artă si Design din Cluj-Napoca, Disc Museum, SoNoRo Events, SoNoRo Records

Partener media principal: România liberă

Parteneri media: rfi România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Marie Claire, Esquire, Harper's Bazaar, Casa Lux, The Art of Living, Șapte Seri, DECÂT O REVISTĂ, Forbes România, Igloo Media, Revista ARTA, Zeppelin, Arhitectura, Observator Cultural, hotnews.ro, Căminul, Academia Cațavencu, Casa mea, ziarulmetropolis.ro, bewhere.ro, metropotam.ro, realitatea.net, 121.ro, LiterNet.ro, orasulm.eu, Art Out, Revista Accente, Designist.ro, Posterscope

Parteneri SoNoRo Interferențe:

Parteneri principal: BRD - Groupe Société Générale, Institutul Cultural Român

Parteneri: Fundația pentru Poezie "Mircea Dinescu", Academia Europeană "Palazzo Ricci", Montepulciano, Bayerisches Staatsministerium für Bildung und Kultus Wissenschaft und Kunst, Endorfer Hof, Bezirk Oberbayern, Chiemgauer Musikfrühling

Pentru acreditări de presă la concertele festivalului SoNoRo, vă rog să-mi trimiteți cererile dumneavoastră via email: oana@sonoro.ro/ oanavdobre@gmail.com, până la data de 29 octombrie 2015. Notă: Acreditările de presă pentru Concertul de Deschidere de la Palatul Cotroceni se fac numai pe baza unei cereri scrise, care trebuie să conțină numele complet și CNP sau seria și numărul cărții de identitate, până la data de 22 octombrie 2015, inclusiv.

Persoană de contact:

Oana Dobre

oana@sonoro.ro

oanavdobre@gmail.com

0730709482

PROGRAM

I. CONCERT DE DESCHIDERE

Vineri, 30 octombrie, 2015, 19.30

Palatul Cotroceni, Sala Unirii

Franz Schubert (1797-1828) - Trio cu pian în mi bemol major op.100

Gabriel Fauré (1845-1924) - Cvartet cu pian, nr. 1, op. 15, în do minor

George Enescu (1881-1955) - Rapsodia Română nr. 1 într-un aranjament pentru cvartet cu pian de Thomas Wally

Diana Ketler, pian

Marc Bouchkov & Alissa Margulis, vioară

Răzvan Popovici, violă

Alexander Bouzlov & Bernhard Naoki Hedenborg, violoncel

Notă: Accesul la Concertul de Deschidere de la Palatul Cotroceni se face numai pe baza prezentării unui act de identitate și a listei de invitați, care conține datele de identificare trimise în avans pentru fiecare invitat în parte.

II. SoNoRo-Interferențe 2015

Sâmbătă, 31 octombrie 2015, 19.00

Institutul Cultural Român

Lucrări de Sergei Rachmaninov, Johannes Brahms, César Franck, Gaspar Cassadó

Diana Ketler, pian

Alissa Margulis, vioară

Răzvan Popovici, violă

Alexander Bouzlov & Bernhard Naoki Hedenborg, violoncel

& Bursierii SoNoRo-Interferențe 2015

Benjamin Dioszegi, pian

Iulia Ghindă, vioară

Trio Ludens (Iulian Ochescu, pian, Rafael Butaru, vioară, Ella Bokor, violoncel)

Cvartetul Solartis (Sabin Penea & Ana Maria Marian, vioară, Laura Zecheru, violă, Andrei Nițescu, violoncel)

Intrarea liberă.

III. JOURNAL OF DREAMS

Duminică, 1 noiembrie 2015, 19.00

Palatul Cercului Militar Național, Sala de Marmură

Claude Debussy (1862-1918) - La terasse des audiences du claire de lune, din Preludes pentru pian solo

François Couperin (1668-1733) - Ordre 7eme pentru clavecin în sol major

Claude Debussy (1862-1918) - Trio cu pian în sol major, L.3

Jean Sibelius (1865-1957) - Cvintet cu pian

Diana Ketler & Konstantin Lifschitz, pian

Marc Bouchkov, Alissa Margulis & Daniel Rowland, vioară

Răzvan Popovici, violă

Alexander Bouzlov & Bernhard Naoki Hedenborg, violoncel

Bilete: 50 lei preț întreg, 25 lei preț redus*

IV. THE NIGHT VISION

Luni, 2 noiembrie 2015, 19.30

The Ark

Gustav Mahler (1860-1911) - Cvartet cu pian în la minor

Robert Schumann (1810-1856) - Nachtstück pentru pian solo

Oswaldo Golijov, (*1960) - Tenebrae pentru cvartet de coarde

Antonín Dvoűák (1841-1904) - Witches Sabbath & By the Black Lake din Bohemian Forest, op. 63/8 pentru pian la patru mâini

Arnold Schönberg (1874-1951) - Verklärte Nacht / Noaptea Transfigurată, op. 4 pentru trio cu pian

Diana Ketler & Konstantin Lifschitz, pian

Marc Bouchkov, Alissa Margulis & Daniel Rowland, vioară

Vladimir Mendelssohn & Răzvan Popovici, violă

Alexander Bouzlov & Natalia Margulis, violoncel

Bilete: 50 lei preț întreg, 25 lei preț redus*

V. THE FOURTH DAY

Marți, 3 noiembrie 2015, 19.30

Catedrala Sf.Iosif

Lucrări de Eugene Ysaye, Johann Sebastian Bach și Wolfgang Amadeus Mozart

Marc Bouchkov & Alissa Margulis, vioară

Vladimir Mendelssohn & Răzvan Popovici, violă

Alexander Bouzlov & Natalia Margulis, violoncel

Intrarea liberă.

VI. THE DREAMERS

Muzeul Național de Artă al României, Sala Auditorium

Miercuri, 4 noiembrie 2015, 19.30

Joseph Haydn (1732-1809) - Cvartet de coarde op.50, în fa major, nr.5 "Visul" - II Poco adagio

Franz Schubert (1797-1828) - Dansuri pentru piano solo

John Harbison (*1938) - "November 19, 1828" pentru cvartet cu pian

Frank Bridge (1879-1941) - Phantasy pentru cvartet cu pian, H.94

Robert Schumann (1810- 1856) - Trio cu pian în re minor, nr. 3

Diana Ketler & Konstantin Lifschitz, pian

Marc Bouchkov, Alissa Margulis & Alexander Sitkovetsky, vioară

Vladimir Mendelssohn & Răzvan Popovici, violă

Alexander Bouzlov & Natalia Margulis, violoncel

Bilete: 50 lei preț întreg, 25 lei preț redus*

VII. IL SOGNO

Vineri, 6 noiembrie 2015, 19.00

Palatul Cercului Militar, Sala de Marmură

Ottorino Respighi (1879-1936) - Antiche Danze pentru orchestră de cameră

Giaccomo Puccini (1858-1924) - Crisantemi pentru cvartet de coarde

Luigi Boccherini (1743-1805) - Cvintet cu pian în do major, G.418

Ermanno Wolf-Ferrari (1876-1948) - Serenata din I gioielli della Madonna pentru clarinet și orchestră

Ermanno Wolf-Ferrari (1876-1948) - Danza Napoletana din I gioielli della Madonna pentru clarinet și orchestră

Giaccomo Puccini (1858-1924) - Storiella d'amore pentru clarinet și orchestră

Giuseppe Verdi (1813-1901) - Ad una stella pentru clarinet și orchestră

Gioachino Rossini (1792-1868) - Medley: Recalling Rossini in aranjamentul lui D. Torta

Diana Ketler & Konstantin Lifschitz, pian

Alissa Margulis & Alexander Sitkovetsky, vioară

Vladimir Mendelssohn & Răzvan Popovici, violă

Alexander Bouzlov & Alexander Chausian, violoncel

Michel Lethiec, clarinet

CHAARTS

Bilete: 50 lei preț întreg, 25 lei preț redus*

VIII. FROM DUSK TILL DAWN

Colegiul Național "George Enescu"

Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 11.00

Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Cvartet de coarde, op.18/nr.1 în fa major

Charles Ives (1874-1954) - Largo pentru clarinet, vioară și pian

Jean Francaix (1912-1997) - Nonetto în mi bemol major după cvintetul pentru suflători și pian KV 452 de Wolfgang Amadeus Mozart

Diana Ketler, pian

Daniel Rowland & Alexander Sitkovetsky, vioară

Vladimir Mendelssohn & Răzvan Popovici, violă

Alexander Chausian, violoncel

Michel Lethiec, clarinet

casalQuartet

CHAARTS

Intrarea liberă.

IX. SPOKEN DREAMS

Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 20.00

The Ark

Lucian Ban, pian & Mat Maneri, violă

Bilete: 50 lei preț întreg, 25 lei preț redus*

X. MOZART: RADIOGRAPHY OF DREAMS

Duminică, 8 noiembrie 2015, 19.00

Ateneul Român

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) - Concert pentru clarinet și orchestră în la major, KV 622

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) - Sinfonia Concertante pentru vioară, violă și orchestră în mi bemol major, KV 364/320d

-------

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) - Concert pentru două piane și orchestră în mi bemol major, KV 365/316a

Diana Ketler & Konstantin Lifschitz, pian

Alexander Sitkovetsky, vioară

Răzvan Popovici, violă

Michel Lethiec, clarinet

CHAARTS

Bilete:

Categoria I - 150 lei preț întreg, 75 lei preț redus*.

Categoria a II-a - 100 lei preț întreg, 50 lei preț redus*.

Categoria a III-a - 70 lei preț întreg, 35 lei preț redus*.

XI. ON DREAMING - Salon Muzical

Luni, 9 noiembrie 2015, 19.30

ARCUB - Hanul Gabroveni

Cu: Marius Chivu, Răzvan Popovici, Edmond Niculușcă

Richard Strauss (1864-1949) - Cvartet cu pian în do minor

Ernst von Dohnányi (1877-1960) - Cvintet cu pian, op. 26, nr. 2

Diana Ketler, pian

Daniel Rowland & Alexander Sitkovetsky, vioară

Răzvan Popovici, violă

Alexander Chaushian, violoncel

Bilete: 50 lei preț întreg, 25 lei preț redus*

XII. DREAM ON - HAPPY BIRTHDAY SoNoRo!

Palatul Bragadiru

Marți, 10 noiembrie 2015, 19.30

Program-surpriză cu Gilles Apap & artiștii SoNoRo

Diana Ketler, pian

Gilles Apap, Daniel Rowland & Alexander Sitkovetsky, vioară

Vladimir Mendelssohn, Christian Naș, Răzvan Popovici, violă

Alexander Chaushian, violoncel

Srdjan Vukasinovic, acordeon

Bilete: 100 lei preț întreg, 50 lei preț redus*

ARAD

XIII. SoNoRo THE DREAMERS LA ARAD

Joi, 12 noiembrie 2015, 19.00

Sala Regele Ferdinand, Primăria Municipiului Arad

Franz Schubert (1797-1828) - Uvertura pentru cvintet de coarde D13

Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Trio de coarde în sol major, op. 9, nr. 1

Arnold Schönberg (1874 -1951) - Verklärte Nacht / Noaptea transfigurată, op. 4 pentru sextet de coarde

Alissa Margulis, Philippe Graffin & Anna-Liisa Bezrodny, vioară

Christian Naș & Răzvan Popovici, violă

Jan-Erik Gustaffson & Valentin Răduțiu, violoncel

Intrarea liberă.

CLUJ-NAPOCA

XIV. JOURNAL OF DREAMS - Salon Muzical

Vineri, 13 noiembrie 2015, 19.00

Banca Națională a României

Cu: Marius Chivu, Răzvan Popovici și Edmond Niculușcă

Diana Ketler, pian

Alissa Margulis, Philippe Graffin & Anna-Liisa Bezrodny, vioară

Christian Naș & Răzvan Popovici, violă

Jan-Erik Gustaffson & Valentin Răduțiu, violoncel

Accesul se face numai pe bază de invitație.

XV. WHITE NIGHT

Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, 19.00

Biserica Reformată Calvină

Peteris Vasks (1946) - Cvartet de coarde nr. 4 (1999) - I. Elegie

Piotr Ilich Tchaikowsky - Andante Cantabile din cvartetul nr. 1, op.11

Anton Arensky (1861-1906) - Cvartet pentru vioară, violă și două violoncele, op. 35

Arvo Pärt (*1935)- Summa

Alissa Margulis, Philippe Graffin & Anna-Liisa Bezrodny, vioară

Christian Naș & Răzvan Popovici, violă

Jan-Erik Gustaffson & Valentin Raduțiu, violoncel

Intrarea liberă.

XVI. IN THE BEGINNING…

Duminică, 15 noiembrie 2015, 11.00

Turnul Croitorilor

Franz Schubert (1797-1828) - Uvertura pentru cvintet de coarde D13

Jean Sibelius (1865-1957) - Trio de coarde in sol minor, JS 210

Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Trio de coarde in sol major, op. 9, nr. 1

Alissa Margulis, Philippe Graffin & Anna-Liisa Bezrodny, vioară

Christian Naș & Răzvan Popovici, violă

Jan-Erik Gustaffson & Valentin Răduțiu, violoncel

Intrarea liberă.

XVII. SoNoRo THE DREAMERS LA Cluj-Napoca

Duminică, 15 noiembrie 2015, 19.00

Universitatea Babes-Bolyai, Sala Auditorium Maximum

Gustav Mahler (1860-1911) - Cvartet cu pian în la minor

Arnold Schönberg (1874-1951) - Verklärte Nacht / Noaptea Transfigurată, op. 4

Johannes Brahms (1833-1897) - Cvintet cu pian în fa minor, op. 34

Diana Ketler, pian

Alissa Margulis, Philippe Graffin & Anna-Liisa Bezrodny, vioară

Christian Naș & Răzvan Popovici, violă

Jan-Erik Gustaffson & Valentin Răduțiu, violoncel

Bilete: 20 lei preț întreg, 10 lei preț redus*

BISTRIȚA

XVIII. SoNoRo THE DREAMERS LA BISTRIȚA, luni, 16 noiembrie 2015, 19.00

Sinagoga din Bistrița

Franz Schubert (1797-1828) - Uvertura pentru cvintet de coarde D13

Anton Arensky (1861-1906) - Cvartet pentru vioară, violă și două violoncele, op. 35

Arnold Schönberg (1874-1951) - Verklärte Nacht / Noaptea transfigurată, op. 4

Alissa Margulis, Philippe Graffin & Anna-Liisa Bezrodny, vioară

Christian Naș & Răzvan Popovici, violă

Jan-Erik Gustaffson & Valentin Răduțiu, violoncel

Intrarea liberă.

Abonamente SoNoRo

1. București - Abonament 8 concerte

400 lei preț întreg

200 lei preț redus*

Acest abonament este valabil pentru concertele:

1. Journal of Dreams, 1 noiembrie 2015, 19:00, Palatul Cercului Militar Național - Sala de Marmură

2. The Night Vision, 2 noiembrie 2015, 19:30, The ARK

3. The Dreamers, 4 noiembrie 2015, 19:30, Muzeul Național de Artă al României, Sala Auditorium

4. Il Sogno, 6 noiembrie 2015, 19:00, Palatul Cercului Militar Național - Sala de Marmură

5. Spoken Dreams, 7 noiembrie 2015, 20:00, The ARK

6. Mozart: Radiography of Dreams, 8 noiembrie 2015, 19:00, Ateneul Român

7. On dreaming: Salon Muzical, 9 noiembrie 2015, 19:30, ARCUB- Hanul Gabroveni

8. Dream on - Happy Birthday SoNoRo!, 10 noiembrie 2015, 19:30, Palatul Bragadiru

2. București - Abonament 5 concerte

280 lei preț întreg

140 lei preț redus*

Acest abonament este valabil pentru pentru concertele:

1. The Dreamers, 4 noiembrie 2015, 19:30, Muzeul Național de Artă al României, Sala Auditorium

2. Il Sogno, 6 noiembrie 2015, 19:00, Palatul Cercului Militar Național - Sala de Marmură

3. Spoken Dreams, 7 noiembrie 2015, 20:00, The ARK

4. Mozart: Radiography of Dreams, 8 noiembrie 2015, 19:00, Ateneul Român

5. Dream on - Happy Birthday SoNoRo!, 10 noiembrie 2015, 19:30, Palatul Bragadiru

*Reducerea este valabilă pentru elevi, studenți și pensionari.