Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Vorbe despre Muzică si Muzicieni'- conferințe interactive cu dirijorul Tiberiu Soare

Publicat: joi, 1 Octombrie 2015 , ora 17.17Fundatia Calea Victoriei
începe o nouă serie de conferințe interactive "Vorbe despre Muzică si Muzicieni" susținute de mult îndrăgitul dirijor Tiberiu Soare.

Eventimentele se vor desfășura o dată pe lună la Teatrul Odeon, unul dintre cele mai elegante și cochete teatre din București.

Aceste conferinte interactive sunt gândite să apropie publicul larg de muzica clasică, sub forma unui dialog între muzicieni și melomanii de toate vârstele.

Proiectul se derulează în mai multe episoade, de-a lungul cărora vom călători într-un bogat univers muzical și ne vom delecta cu poveștile unor mari muzicieni din Baroc, Clasicism, Romantism, Impresionism și din perioada modernă.


Programul urmatoarelor conferințe:

1. Gustav Mahler - Geniul contrastelor, 31 octombrie, ora 18:00 - Grand Hotel Continental

2. George Enescu - Maestrul perspectivelor, 18 noiembrie, ora 19:30

3. Fenomenul muzicii contemporane, relația compozitorului cu dirijorul și rolul dirijorului, 16 decembrie, ora 19:30

Acest proiect este gândit ca o continuare a Programului cultural "Pentru ce mergem la Operă?", lansat în ianuarie 2012 de Fundația Calea Victoriei împreună cu dirijorul Tiberiu Soare.

Prin tematicile abordate programul a reușit să inițieze tinerii și publicul larg în frumusețea și complexitatea muzicii de operă în cadrul unor conferințe-eveniment.

A urmat, în 2013, lansarea cărții "Pentru ce mergem la Opera?", o carte spectaculoasă și neconventională, care reunește cele treisprezece conferințe despre opere și balete celebre, văzute prin ochii dirijorului Tiberiu Soare.

Testimonial: "M-am bucurat să constat că oameni din pături sociale diferite și de aproape toate vârstele au participat la conferință și chiar au părut interesați să afle cât mai multe de la domnul dirijor despre muzica clasică rusă. (…) Din punctul meu de vedere, astfel de conferințe interactive reprezintă o modalitate foarte bună de a promova cultura în fața publicului român și aplaud inițiativa voastră, a Fundației Calea Victoriei." (Alexandru B.)

Mai multe detalii despre proiectul "Vorbe despre Muzică și Muzicieni" cât și despre alte evenimente și proiecte organizate de Fundația Calea Victoriei puteți găsi pe www.victoriei.ro.

Conferintele interactive cu Tiberiu Soare pot fi urmărite pe contul de You Tube al fundației.

Fundația Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere - fără restricții, examene sau catedră. Activitatea fundației a început în ianuarie 2008, avându-l ca prim lector pe dl. Neagu Djuvara.