Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert SoNoRo Conac la Muzeul Național 'George Enescu'

Publicat: joi, 13 August 2015 , ora 13.23
Un nou concert de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac va avea loc marți, pe 18 august, de la 20:30, în grădina Muzeului Național "George Enescu" din București.

Programul serii va cuprinde piese de Johann Sebastian Bach (Invențiuni pentru vioară, violă și violoncel/violă, BWV787), Wolfgang Amadeus Mozart (Duo în si bemol major, KV424), Zoltan Kodaly (Serenadă pentru două viori și violă, op. 21), Robert Fuchs (Terzetto pentru 2 viori și viola, op.107), George Enescu (Aubade pentru vioară, viola și violoncel/violă) și Johan Halvorsen (Passacaglia pentru vioară și violă după o temă de Georg Friedrich Händel), în interpretarea muzicienilor Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Christian Naș (violă).

Concertul va avea loc în aer liber, în curtea din fața Casei Memoriale "George Enescu", și va fi urmat de un cocktail.

Evenimentul are scop caritabil, iar cu fondurile strânse din donațiile participanților, Asociația Merci Charity Boutique va îmbunătăți condițiile de învățare pentru copiii de la o grădiniță și școală primară din județul Mureș.

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mailto:mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați: conac.sonoro.ro.


Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac va continua până în octombrie, în clădiri de patrimoniu precum:

Catedrala Romano-Catolică din Alba-Iulia (21 august 2015)

Biserica fortificată din Viscri (22 august 2015)

Casa Boema din Cluj-Napoca (7 septembrie 2015)

Castelul Károlyi-Sala Cavalerilor din Carei (9 septembrie 2015)

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (10 septembrie 2015)

Colegiul Național "Moise Nicoară" din Arad (11 septembrie 2015)

Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București (13 septembrie 2015)

Muzeul de Artă Timișoara - Palatul Baroc (octombrie 2015)


Muzeul Național "George Enescu" din București a fost înființat în 1956, și este găzduit de Palatul Cantacuzino de pe Calea Victoriei. Muzeul expune documente și obiecte personale ale muzicianului. Aici se află, alături de vioara pe care Enescu a primit-o cadou la vârsta de 4 ani, partituri ale operelor sale, diplome și medalii ce i-au fost conferite, printre care și cea a Legiunii Franceze de Onoare.

Palatul Cantacuzino a fost construit în primii ani ai secolului XX de arhitectul Ion D. Berindey, într-un stil ce îmbina academismul francez cu amintiri ale rococo-ului și accente decorative de Art Nouveau. Palatul a aparținut lui Gheorghe Grigore Cantacuzino "Nababul", om politic conservator, unul dintre cei mai bogați români de la începutul secolului XX. Interiorul este decorat cu picturi monumentale realizate de G.D. Mirea, Costin Petrescu, Arthur Verona, Nicolae Isidor Vermont, precum și sculpturi realizate de Frederic Storck și Em. W. Becker.

Palatul era recunoscut în Bucurestiul de altădată prin marile baluri pe care Mihail G. Cantacuzino împreună cu Maruca Rosetti (mai târziu, soția lui George Enescu) le organizau aici. Seratele și audițiile muzicale, la care George Enescu era nelipsit, erau binecunoscute și se bucurau de prezența numelor sonore din aristocrația română și străină.


Despre SoNoRo Conac

În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect - SoNoRo Conac- , care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. În 2014, SoNoRo Conac a desfășurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Vila Dobrușa din Drăgășani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlați, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff - Manasia, Sinagoga din Bistrița, Castelul Corvinilor din Hunedoara și Conacul Hodoni de lângă Timișoara.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate - clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal - BRD - Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.

SoNoRo este un proiect cultural aflat sub Înaltul Patronaj al Președinției României.