Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert Adrian Naidin - 'Pân la Rai' la Odeon

Publicat: joi, 11 Iunie 2015 , ora 9.20

Violoncelistul Adrian Naidin prezintă sâmbătă, 13 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, în premieră, proiectul muzical "Pân la Rai", un proiect de world music ce poate deveni revelația acestui an.

Explorând teme tradiționale într-o fuziune cu adevărat inedită: Adrian Naidin îi are alături pe Eugen Amarandei la contrabas Gabriel Bălașa - percuție și Sorin Zlat - pian. Tradițional și de avangardă, "Pân la Rai" are sorginte clară din filonul tradițional românesc, pe care-l explorează cu geniu, îmbogățindu-i vigoarea originală cu nuanțe și subtilități contemporane. Artiștii dialoghează și interferează, trecând prin propriile experiențe și întâlniri muzicale, pentru a se regăsi în zona modernă, experimentală, specifică jazz-ului actual european.

Sorin Zlat, cel mai nou membru ce s-a alăturat bandului lui Adrian Naidin, s-a întors zilele acestea în țară după ce a reușit să câștige Marele Premiu la concursul internațional Jacksonville Jazz Piano Competition, Florida S.U.A.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit "Paganini al violoncelului", îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi.

O revelație a ultimilor ani atât pentru public, cât și pentru critică, Adrian Naidin a urcat pe scena Teatrului Național din București, în spectacolul "Caramitru-Mălaele, câte-n lună și în stele", pentru a modera cu geniu duelul în versuri al celor două forțe ale teatrului românesc. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului "The Necessary Death of Charlie Countryman" (un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf), Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică "Sigismund Toduță", la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol uriaș și decisiv în formarea lui ca violoncelist și Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, Secția Violoncel și Muzică de Cameră.

A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003 a colaborat cu Teatrul Național București pentru muzica de teatru. Din 2001, este membru al Orchestrei Naționale Radio din București.

Bilete online: http://bilete.teatrul-odeon.ro/Step15_ChooseTickets.aspx