Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Premieră la Opera Comică pentru Copii: Musicalul Peter Pan

Publicat: luni, 2 Februarie 2015 , ora 15.29

În această iarnă, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit spectatorilor săi de toate vârstele o întâlnire specială cu personajele unei povești nemuritoare: Peter Pan de Laurențiu Profeta (muzica) și Eugen Rotaru (libretul). Premiera are loc vineri, 13 februarie 2015, de la ora 18:00, la Sala Mare a instituției (Calea Giulești, nr. 16). Prima producție a anului 2015 poartă semnătura unei echipe de creație inedite: regia - Antoaneta Cojocaru, scenografia - Francesca Cioancă și coregrafia - Cătălin Caracaș.


"Peter Pan este una dintre cele mai frumoase povești despre copilărie, adică despre curajul și libertatea pe care ți le dau o inimă curată. Mi-am dorit să construiesc un spectacol despre bucuria și speranța pe care o introduc copiii în viața oamenilor mari. Pentru că ei știu să simtă și să vadă mai limpede. A fost o provocare extraordinară să fac un spectacol-laborator aici, la Opera Comică, adică să intersectez atât mijloace de expresie artistică diferite, cât și funcțiile pe care le au interpreții în mod obișnuit. Astfel, balerinii joacă, cântăreții dansează și toată lumea cântă. Peter Pan e un spectacol ce decupează o echipă artistică tânără, vie și disponibilă și asta e foarte important. Rămâne de văzut unde este "Țara de Nicăieri"... și cine este Peter Pan, cel care alege să rămână acolo. Dedic acest spectacol tatălui meu, tenorul Artemie Cojocaru." - a declarat Antoaneta Cojocaru, regizoarea musicalului.


Îndrăgitele personaje sunt puse în valoare prin interpretarea numeroșilor soliști și balerini: Ioana Bitere, Raluca Oprea (Peter Pan), Lucia Racoveanu, Oana Șerban, Virginia Stamate (Wendy), Cătălina Antal, Iustin Nastasa (John), Plamena Angelova, Oana Neagoe, Bogdan Șerban (Michael), Daniel Filipescu, Vicențiu Țăranu (Dl Darling), Gabriela Daha, Mirela Dumitrescu (Dna Darling), Eliza Lassel (Cățelușa Nana), Cristian Lassel, Ștefan Schuller (Povestitorul), Fang Shuang (Căpitanul Hook), Andrei Lazăr, Valentin Racoveanu, Valentin Trandafir (Crocodilul), Ionuț Bârjovanu, Andrei Dogaru (Pirații), Jennifer Dumitrașcu, Roberta Enișor (Zâna) și Mihai Pricope (Umbra), precum și Andreea Soare, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Alexandra Corneanu, Alis Gheorghe, Daniel Manea, Theodora Munteanu, Octavian Iuga, Claudia Iagăr (Copiii din Țara de Nicăieri).


"Cel mai simplu și eficient mod prin care ne putem bucura copilul din noi este actul artistic. Fie că suntem creatori sau spectatori, arta are darul de a ne facilita momente prețioase de introspecție. Îmi place să cred că în fiecare dintre noi există un Peter Pan latent, care iese la iveală atunci când îi dăm voie. Vă invit, așadar, să petrecem o seară împreună, în calitate de călători cu aceeași destinație: Țara de Nicăieri, regăsită la Opera Comică pentru Copii." - a declarat Felicia Filip, director general al instituției.

Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte trei noi producții: Flautul fermecat (operă, premiera pe 24 aprilie), Fetița cu chibrituri (balet, premiera pe 5 iunie) și Aventurile Baronului Munchhausen (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional George Enescu). Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga 70 de premii naționale și internaționale la festivalurile de profil. Cu 62 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 200 de reprezentații atât la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le desfășoară.