Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Din 15 septembrie, România 100 - Eu aleg România. Istoria românilor în 100 de momente esențiale, în toată țara

Publicat: luni, 17 Septembrie 2018 , ora 10.03
12 mari orașe, unde Radio România are studiouri teritoriale și stații locale - București, Constanța, Iași Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Reșița, Brașov, Sibiu, Arad și Sighetu Marmației - vor găzdui începând de mâine expozițiile România 100 - Eu aleg România.

Expozițiile își propun să evidențieze modul în care a fost construită o națiune puternică, unită, demnă și independentă, care contribuie și astăzi, la 100 de ani de la făurirea României Mari, la formarea patrimoniului mondial.

În fiecare an, din 2014, Rețeaua Studiourilor Teritoriale Radio România (Radio România Regional) ți-a prezentat 100 de motive pentru ca tu să spui Eu aleg România! În primul an am vizitat 100 de locuri de vis ale României, în 2015, am redescoperit împreună 100 de români pentru istoria lumii, în anul 2016 am aflat 100 de povești de aur ale sportului românesc, iar anul trecut am ascultat cele mai frumoase 100 de melodii ale românilor. Redescoperă aceste momente în materialele audio și video prezentate pe www.eualegromania.ro.

În an Centenar, conștientizăm în mod deosebit că Marea Unire din 1918 a fost și rămâne pagina cea mai importantă a istoriei românești și, de aceea, acum, la aniversarea a 100 de ani, studiourile teritoriale Radio România vă vor prezenta Istoria românilor în 100 de momente esențiale pentru a le transmite spre păstrare viitoarelor generații.

Acestea pot fi descoperite în cadrul expozițiilor organizate de Radio România, un proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, sub genericul România 100 - Eu aleg România.

Informații suplimentare, pe www.radioromaniaregional.ro.