Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Oaspeți de la Chișinău la Radio România

Publicat: marți, 24 Aprilie 2018 , ora 9.01
Astăzi Radio România a avut din nou oaspeți de la Chișinău. A fost vorba despre vizita de studiu a studenților anului 2017-2018 ai Școlii de Studii Avansate în Jurnalism din Chișinău, aceștia fiind întâmpinați de Maria Țoghină, membru al CA și realizator, care le-a prezentat modul de lucru al jurnaliștilor de la Radio România. Vizita la radioul public este parte a unui program de două zile, în cadrul căruia studenții Școlii de Studii Avansate în Jurnalism se întâlnesc cu reprezentanți mass-media din București.

La Radio România studenții au văzut cum funcționează Radio România din punct de vedere tehnic și logistic, au discutat despre provocările ce stau în fața unui post de radio public într-o epocă a digitalizării și despre proiectele de colaborare desfășurate cu colegii de la Chișinău.

Școala de Studii Avansate în Jurnalism este un proiect de anvergură al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) din Chișinău. Aflată la a unsprezecea promoție, misiunea școlii este de a pregăti noile generații de jurnaliști din Republica Moldova, iar experiența internațională este una dintre prioritățile-cheie ale școlii.