Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio Târgu Mureș și Filarmonica Brașov - de 60 de ani împreună

Publicat: miercuri, 28 Februarie 2018 , ora 14.07
Vineri, 2 martie, Filarmonica Brașov a programat la Sala Patria, de la ora 19:00, un concert simfonic extraordinar dedicat celor 60 de ani ai Radio România Târgu Mureș. Va fi o manifestare culturală de excepție, cu o distribuție remarcabilă. La pupitrul dirijoral se va afla Horia Andreescu, dirijorul principal al Filarmonicii George Enescu, care a reprezentat România timp de șase decenii în concerte susținute pe toate continentele. Horia Andreescu a colaborat și a dirijat mari orchestre din Europa. Concertul are și un invitat special, o solistă de prestigiu cu o carte de vizită impresionantă, o adevărată celebritate în domeniu.

Directorul Filarmonicii Brașov, Anton Niculescu, ne-a spus despre cine este vorba și ne-a prezentat programul concertului: "O solistă renumită - Elisabeth Leonskaja, rusoaică la origine, una dintre cele mai mari pianiste ale momentului, a studiat la Conservatorul din Moscova, acum profesor și stabilită la Viena. Un program superb, se deschide seara cu Doru Popovici - Codex Caioni, fragmente din aceast lucrare foarte cunoscută, avem după aceea Fr. Chopin, Concertul pentru pian și orchestră nr 1 cu Elisabeth Leonskaja și în final J. Sibelius - Simfonia 1".

Acest eveniment cultural de excepție de la Brașov este așteptat cu mare interes de publicul amator urmând să se desfășoare cu casa închisă, după cum ne-a spus același maestru al violoncelului, Anton Niculescu: "Ne bucurăm deja de o sală plină, fără șanse să mai gasești un locșor și de un public atent și receptiv la asemenea muzicieni. Împreună vom fi parteneri la sărbătoarea acestui renumit post, Radio Târgu Mureș, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de viață. La mulți ani, Radio Târgu Mureș!"