Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Proza scurtă merită mai mult!

Publicat: luni, 5 Februarie 2018 , ora 9.12
Ieri s-a încheiat prima etapă a concursului dedicat liceenilor Proza scurtă merită mai mult! organizat de București fm, editura Eikon și Inspectoratul Școlar al Capitalei.

Ne-am propus să descoperim elevii cu talent la scris, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, să-i provocăm să dea frâu liber fanteziei și să ne arate cum se vede lumea prin ochii lor. Am declarat acest proiect o vânătoare de talente, o căutare a scriitorilor generației de mâine.

Am prezentat proiectul nostru în zece licee și colegii naționale de prestigiu din București și am răspuns întrebărilor celor care au avut curajul să-și asume în public postura de scriitor. Celorlalți le-a stat la dispoziție adresa de mail la care de-altfel, s-au și trimis lucrările pentru concurs: concurs@edituraeikon.ro.

După întâlnirile din licee, pe site-ul și pagina de facebook bucureștifm s-a postat articole și fotografii, iar în jurnale și în buletinele noastre de știri au fost difuzate scurte intervenții ale elevilor intervievați de membrii echipei București fm.

Proiectul a cuprins și în cadrul Târgului internațional de carte Gaudeamus, împreună cu partenerii noștri, un atelier de scriere creativă, care s-a bucurat de participarea și interesul unui număr mare de tineri.

31 ianuarie a fost termenul limită până la care creațiile liceenilor talentați trebuiau înscrise în concurs. Am primit la redacție peste 130 de lucrări, semnate de elevi din toată țara, nu numai bucureșteni.

Pe parcursul lunii februarie juriul concursului compus din Ioana Brușten - scriitor, realizator de emisiuni la București fm; prof. Mihaela Daniela Cârstea - Inspector de Specialitate la Inspectoratul Școlar al Municipiului București; prof. dr. Christian Crăciun - profesor, scriitor, critic literar; prof. dr. Vianu Mureșan - scriitor, critic literar și Valentin Ajder - directorul Editurii Eikon, va citi lucrările și va stabili apoi câștigătorii, care vor fi anunțați la începutul lunii martie. Cele mai bune creații vor fi tipărite într-un volum, la editura Eikon, volum ce va fi lansat în luna mai.