Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

București fm lansează vineri, 26 ianuarie 2018, seria de emisiuni dedicate Anului Centenar.

Publicat: vineri, 26 Ianuarie 2018 , ora 9.14
Sub titlul Bucureștii Marii Uniri va fi realizat un serial radiofonic, fiecare episod având câte 30 de minute, după un format original marca București fm, ce va fi difuzat pe tot parcursul anului 2018, în ultima seară de vineri a fiecărei luni, de la ora 20:30.

Povestea noastră începe în 1913, cu un tânăr ziarist care visează la o Românie întreagă, scrie zilnic la gazetă și are diferite surse de informare. Omul nostru urmărește viața politică și economică a Capitalei, bârfele de la Capșa și zvonurile de la birtul din mahala. Asistă la ședințele de Consiliu, e atent la comunicatele vremii, la reacțiile Casei Regale, la fiecare eveniment important, național sau internațional, și, evident, la ce se spune prin târg. Se întâlnește cu doamnele din înalta societate și participă la evenimentele caritabile.

Cum era Bucureștiul înainte de Primul Război Mondial? Ce se întâmplă când țara intră în război? Cum a fost ocupată și apoi eliberată Capitala? Cum s-a pregătit Marea Unire? Ce s-a întâmplat în acea zi? Ce s-a întâmplat mai apoi?

Răspunsurile sunt date de personaje extrem de pitorești, interpretate cu farmec de jurnaliștii București fm - o altă premieră pentru noi, dar și pentru ascultătorii postului nostru de radio. Realizarea proiectului necesită o muncă laborioasă de documentare, care este transpusă radiofonic într-un mod inedit, extrem de agreabil și accesibil ascultătorilor de orice vârstă și pregătire.

Este un format pe care l-am creat special pentru a marca în stil propriu Marea Unire.

Primul episod este programat vineri, 26 ianuarie, de la 20:30, pe 98,3 fm și pe www.bucurestifm.ro.

Reamintim că, pentru a marca importanța Marii Unirii și a Anului Centenar, București fm difuzează în fiecare miercuri, de la 13:30, o rubrică ce conține un interviu cu o personalitate.

Bucureștii Marii Uniri este un proiect realizat de Radio România și susținut de Primăria Capitalei prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.