Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Comentatorul sportiv Ilie Dobre, inclus în Hall of Fame

Publicat: marți, 23 Ianuarie 2018 , ora 14.34
Comentatorul sportiv Ilie Dobre, de la Radio România Actualități, a fost inclus în Hall of Fame (Galeria Gloriilor) de World Record Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cea mai mare și mai prestigioasă organizație din lume care certifică recordurile mondiale, cu sediul la Miami (SUA).

World Record Academy a omologat, numai în ultimii 10 ani, 4.500 de noi recorduri mondiale (100 recorduri de excelență).

Colegul nostru Ilie Dobre este primul român care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate de World Record Academy, care i-a acordat și premiul Omul Anului in Media (2014), pentru promovarea, în media, a sportului, a valorilor morale, a fair-play-ului și a valorilor sociale în sport.

Printre recordurile mondiale se numără cele de 35 secunde și 6 zecimi, în transmisiunea unui gol în direct fără respirație, 52 de secunde și 3 zecimi în transmisiunea unui gol în direct fără respirație în studio, 1 minut și 8 secunde cu o singură respirație, comentatorul sportiv de radio cu cele mai multe cărți publicate (45) și declararea sa drept Cel mai de succes comentator sportiv de radio din lume. O performanță unică în istoria presei mondiale.

World Record Academy relevă, de asemenea, că Ilie Dobre a fost decorat, în 2008, de Președinția României, cu Ordinul Național pentru Merit, în grad de Cavaler.